Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Συνέπεια, διάρκεια και μεθοδικότητα οδήγησαν στη θετική εξέλιξη για το μεγάλο έργο, που θα συνδέει τη Ρόδο με το αεροδρόμιο»

Δημοσιεύτηκε 12:10 - 10/06/2021 MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Συνέπεια, διάρκεια και μεθοδικότητα οδήγησαν στη θετική εξέλιξη για το μεγάλο έργο, που θα συνδέει τη Ρόδο με το αεροδρόμιο»

Ως το πιο σημαντικό και μεγάλο έργο των τελευταίων χρόνων, χαρακτήρισε, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τον νέο οδικό άξονα που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο, τη δημοπράτηση του οποίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Μάνος Κόνσολας, ως Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είχαν αναδείξει την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτού του έργου από το Φεβρουάριο του 2017 με κοινή τους πρωτοβουλία στη Βουλή, επισημαίνοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης συγκεκριμένων μελετών και την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, υπήρξε νέα παρέμβαση του κ. Κόνσολα, αλλά και μία αποφασιστική πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή, ο οποίος ως Υπουργός παρέτεινε για ένα χρόνο τη σύμβαση της μελέτης για την κατασκευή του έργου, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Κόνσολας με τον κ. Καραμανλή στο Υπουργείο Υποδομών στις αρχές του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκε η πρόοδος στην κατεύθυνση της ωρίμανσης και ολοκλήρωσης των μελετών, ενώ η χρηματοδότηση των συμπληρωματικών μελετών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συγκεκριμένο κωδικό.

Έτσι φτάσαμε στη χθεσινή μέρα, με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή να ανακοινώνει τη δημοπράτηση του έργου, στις αρχές του 2022, με χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Στην πολιτική κρίνεται η διάρκεια, η συνέπεια και η μεθοδικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, που έβαλε πλάτη και μοιράστηκε μαζί μου αλλά και με όλους τους πολίτες της Ρόδου τη διεκδίκηση ενός τόσο σημαντικού έργου, που αλλάζει τον χάρτη των οδικών μεταφορών στο νησί.

Ο νέος οδικός άξονας θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, θα συνδέεται με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο με τρεις ισόπεδους κόμβους και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο.

Θα μειώσει την απόσταση ανάμεσα στην πόλη της Ρόδου και το αεροδρόμιο, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών του νησιού, θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια».