Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόκκινος:Πανάκριβα εγκαίνια, για τη γέφυρα που δεν συντήρησαν

Δημοσιεύτηκε 16:29 - 10/06/2021 Κόκκινος:Πανάκριβα εγκαίνια, για τη γέφυρα που δεν συντήρησαν

Στα εγκαίνια της γέφυρας στο Μάκαρη ποταμό αναφέρεται με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης της Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Αναφέρεται στο μεγάλο κόστος των εγκαινίων και θέτει συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία η περιφερειακή αρχή πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο κ. Κόκκινος αναφέρει τα ακόλουθα:

Το πανηγύρι που στήθηκε στη γέφυρα του Μάκαρη στην Ε. Ο. Ρόδου-Λίνδου από τον κ. Χατζημάρκο και την “εκλεκτή” παρέα του ολοκληρώθηκε με “φιέστα”-εγκαίνια προϋπολογισμού   21.500€ από το υστέρημά του λαού, όπως και  έργο 120 μέτρων… με προϋπολογισμό 7εκ ευρώ περίπου και με έκπτωση μόνο 3,49%!

Διχαστική και προκλητική η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου προσκάλεσε ελάχιστους και εκλεκτούς τους  και μεταξύ αυτών τα στελέχη της  από το Περιφερειακό Συμβούλιο  που  μετακόμισαν και από τις Κυκλάδες… στη Ρόδο! Ίσως χρειάζονταν αρκετοί… για να συνδράμουν στην κοπή της ακριβής- μεταξωτή  κορδέλας των εγκαινίων!

Η “πολιτική γελοιότητα” τους ξεπέρασε τα όρια όταν άρχισαν να αυτοσυγχαίρονται  διότι  “έσωσαν ζωές” και” πόσο γρήγορα έγινε το έργο” !

Επειδή δεν είμαστε όλοι “ιθαγενείς που τους κοροϊδεύουν με καθρεφτάκια” ας απαντήσουν συγκεκριμένα στα παρακάτω  πολιτικά ερωτήματα:

-Είχαν ενημερωθεί εγγράφως από το Φεβρουάριο του 2019 για το πρόβλημα στη γέφυρα…. Αν ήθελαν” να σώσουν ζωές” και δημόσιο χρήμα  γιατί δεν την συντήρησαν ή δεν την επισκεύαζαν (το κόστος είναι πολύ μικρότερο) και γιατί δεν σταμάτησαν τότε την κυκλοφορία?

Αναγκάστηκαν να την “κλείσουν” το Νοέμβριο του 2019 (εννιά μήνες μετά…) όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα… Ο φορολογούμενος Έλληνας που καθημερινά παλεύει για τον “επιούσιο ”  πλήρωσε ακριβά και  το έργο και τα εγκαίνια!

-θα άφηναν την γέφυρα γκρεμισμένη ?

-Ολοκληρώθηκε σε 18 μήνες… Μα έργο μόνο 120 μέτρων ήταν…. Δεν ήταν η γέφυρα Ρίου-Αντίρριο! Στην Κίνα έφτιαξαν νοσοκομείο σε λίγες ημέρες και χωρίς εγκαίνια 21.500€!

-Η μελέτη της Εθνικής  Οδού Ρόδου /Λίνδου

προβλέπει τέσσερις(4)  “λωρίδες” κυκλοφορίας…. Η γέφυρα Μάκαρη έχει μόνο δύο (2) λωριδες….(αλλα εντυπωσιακά μπλε φωτάκια που σε παραπέμπουν σε νυχτερινό κλαμπ…). Θα χρειαστούμε  προσεχώς νέα γέφυρα με τέσσερις” λωρίδες “κυκλοφορίας?

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κ. Χατζημάρκου να δείξει την πίστη του και την αφοσίωση στο κυβερνών κόμμα για  το οποίο εκδήλωσε τον” πολιτικό του έρωτα” τα τελευταία χρόνια και θα έχει ενδιαφέρον αν το υπερασπιστεί στα δύσκολα… Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι το Φεβρουάριο του 2019 είχε ενδιαφέρον πως θα επανεκλεγεί και πως – πάλι – με λεφτά του δημοσίου(όχι δικά του ή της πολιτικής “παρέας του” ) θα  επιδίωκε την πολιτική και προσωπική μου εξόντωση για την οποία πήρε  απάντηση με την πρόσφατη  (θετική για εμένα) απόφαση της Δικαιοσύνης.

Η παρέμβαση του στον ποταμό Μάκαρη  καθυστέρησε… σε αντίθεση με τα  πολιτικά “πανηγύρια” και  “φρου φρου και αρώματα”, στην οργάνωση σκευωρίας και στη δικομανία  κατά  ανθρώπων που έχουμε άλλη πολιτική άποψη που είναι…. Πρωταγωνιστής!