Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλυμνιακή παρουσία στην ελληνική εξέδρα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Barclays Center

Δημοσιεύτηκε 18:52 - 20/06/2021 Καλυμνιακή παρουσία στην ελληνική εξέδρα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Barclays Center

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε την κίνηση-ματ, κάλυψε το 50% της τιμής των εισιτηρίων σε συγκεκριμένο τμήμα της εξέδρας του Barclays Center, οι Έλληνες έκαναν... κατάληψη στο γήπεδο των Νετς τα ξημερώματα της Κυριακής (20/6) και έσπρωξαν όσο μπορούσαν τους Μπακς στη νίκη και στην πρόκριση στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο Εθνικός Κήρυκας δημοσίευσε εικόνες από την γαλανόλευκη κερκίδα, με τους Έλληνες να φορούν φανέλες της εθνικής ομάδας, να κρατούν σημαίες και να στήνουν ένα υπέροχο party που βοήθησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιήσει μια μυθική εμφάνιση παίζοντας στα 50 από τα 53 λεπτά ενός συγκλονιστικού ματς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Έγιναν όλοι οι Έλληνες… μια κερκίδα για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, το βράδυ του Σαββάτου. Στην μια άκρη του Ατλαντικού, οι Έλληνες φίλαθλοι ξενυχτούσαν, παρακολουθώντας έναν συγκλονιστικό αγώνα και, εν τέλει, την μεγάλη πρόκριση των Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Στις ΗΠΑ, η καρδιά χτυπούσε στο Barclay's Center, τους ομογενείς να υψώνουν τις φωνές τους σε μια οργανωμένη εξέδρα - πίσω από το πέταλο - και να κάνουν την φωνή τους να ακουστεί, σε ένα γήπεδο που “κόχλαζε” υπέρ των γηπεδούχων Μπρούκλιν Νετς.

Παρότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του συναντούν θερμή υποστήριξη στο “Barclay's Center”, αυτήν την φορά η εξέδρα που στήθηκε στο πέταλο του γηπέδου έχει την δική της ιστορία και, παράλληλα, την δική της ξεχωριστή σημασία: Πρόκειται, σε μεγάλο ποσοστό, για μια δωρεά του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο να επιτύχει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία των Ελληνοαμερικανών σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα.

Όπως ανέφερε στον “Εθνικό Κήρυκα” (“Ε.Κ.”) ο Διευθυντής της Super League Athletic Academy, Δημήτρης Πριστούρης (James Pristouris), υπήρξε μια επικοινωνία μεταξύ του ιδίου και του Θανάση, προκειμένου να συζητήσουν για την δημιουργία μιας καλής εξέδρας στον τελευταίο αγώνα, όπου οι φίλοι των Νετς αναμενόταν να… εξαφανίσουν τα εισιτήρια. Τότε, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής προθυμοποιήθηκε να αγοράσει ο ίδιος τα “μαγικά χαρτάκια” για τις πάνω σειρές - που διατίθενται συνήθως σε ομογενείς μέσω της Super League Athletic Academy - και να τα μοιράσει δωρεάν στους ομογενείς.

“Αυτό που του είπα είναι πως εάν αγοράσει εισιτήρια για τις πάνω σειρές, δεν θα είχαμε επιρροή στον αγώνα, ούτε θα μας έβλεπαν. Του πρότεινα την σειρά που βρισκόταν πίσω από την μπασκέτα, στην πλευρά του πάγκου των Μπακς, για να μας βλέπουν και να μας νοιώθουν. Για να είναι πιο δίκαιο όμως - διότι σε τέτοιο αγώνα μιλάμε για πιο ακριβά εισιτήρια - του είπα να πληρώσει το ήμισυ της τιμής για κάθε εισιτήριο. Έτσι, το ποσό θα γινόταν προσιτό για πολύ κόσμο”, τόνισε ο κ. Πριστούρης.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στις εξέδρες ήταν πραγματικά συγκινητικές. Ανάμεσα στους ομογενείς βρέθηκαν και ορισμένοι φίλοι των Μπακς από το Μιλγουόκι - μια τετραμελής παρέα εξ αυτών είπαν στον “Ε.Κ.” πως ήρθαν οδικώς με διαδρομή 19 ολόκληρων ωρών - οι οποίοι έγιναν ένα με την ελληνική κερκίδα.

“Ο Θανάσης ήταν ξεκάθαρος. Ήθελε κερκίδα. Να ακουστούμε. Αυτό κάναμε”, κατέληξε ο Δημήτρης Πριστούρης.

Μετά το πέρας του αγώνα και αφού τελείωσε τις δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό που μετέδιδε τον αγώνα, ο Γιάννης, κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια, γύρισε προς τους Έλληνες και τους ευχαρίστησε με μια κραυγή. Ήταν ένα ξέσπασμα, μετά από έναν σκληρό αλλά και πολύ όμορφο αγώνα.

https://www.ekirikas.com/omogeneia_ameriki_genika_nea/arthro/elliniki_kerkida_gia_tous_antetokoynmpo_sto_barclay_s_center_foto_kai_binteo-2729275/

Στην φώτο νούμερο 1 ο συμπατριώτης μας Γιάννης Φραζής!!