Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΙΣΙΟ

Δημοσιεύτηκε 12:23 - 22/06/2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΙΣΙΟ

Εμείς, ο Ιερός Κλήρος της νήσου Καλύμνου, πληροφορηθέντες την αήθη και συκοφαντική επίθεση που εδέχθη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Παΐσιος κατά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Βαθέος, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας, ως πράξη απάνθρωπη, αντιχριστιανική και αντιδημοκρατική  και  εκφράζουμε ομοθυμαδόν την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το πρόσωπο του Πνευματικού μας Πατέρα και Ποιμενάρχη.

Κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται, ως καταδικαστέα πράξη και αντίθετη προς τη Διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, μάς βρίσκει και θα μάς βρει αντιμέτωπους.

Εκφράζουμε δε τη θλίψη και την αγανάκτησή  μας για τους συκοφαντικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, που προσπάθησαν να σπιλώσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, την αναγνωρισμένη από όλους προσφορά στα νησιά της ακριτικής μας Μητροπόλεως,  την χρηστοήθεια της ζωής , την ευυποληψία και την εν γένει έντιμον και ευήθη δημόσια παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Παρακαλούμε λοιπόν, τους αγαπητούς μας Χριστιανούς  να διασφαλίσουμε  πάντες με πνεύμα καταλλαγής και ειρηνεύσεως  την αγάπη και κοινωνία  μεταξύ μας σε κάθε στιγμή της επί γης παρουσίας μας, πρωτίστως δε κατά την λατρευτική και ευχαριστιακή κοινή σύναξη.

Ο ΙΕΡΟΣ ΚΛΗΡΟΣ