Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Πάτμο, Αρκιούς και Λειψούς η πρόεδρος του EOT για την Υπογραφή Χάρτας Οικολογικής Συμπόρευσης

Δημοσιεύτηκε 16:31 - 08/07/2021 Σε Πάτμο, Αρκιούς και Λειψούς η πρόεδρος του EOT για την Υπογραφή Χάρτας Οικολογικής Συμπόρευσης

Στην Πάτμο βρέθηκε χθες η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αντζελα Γκερέκου, στο πλαίσιο της υποστήριξης οικολογικών δράσεων του «Aquahelp Foundation» στα Δωδεκάνησα, που τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η πρόεδρος του ΕΟΤ, γνωστή για τις οικολογικές της ευαισθησίες και υπέρμαχος του σύγχρονου αειφόρου, ποιοτικού τουριστικού μοντέλου, αποδέχθηκε την πρόσκληση για συμμετοχή στις δράσεις καθαρισμού των παραλιών που διοργάνωσε το «Aquahelp Foundation» χθες στην Πάτμο και σήμερα σε Αρκιούς και Λειψούς με την παράλληλη υπογραφή «Χάρτας Οικολογικής Συμπόρευσης» με τους αντίστοιχους Δήμους, ενισχύοντας το Κίνημα Οικολογίας και Φιλελληνισμού.

Εξάλλου, η διάκριση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με το βραβείο «Κορυφαίου Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως» στα World Travel Awards 2020 πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των χειρισμών στην απαιτητική περίοδο της πανδημίας και αναδεικνύει την Ελλάδα ως sustainable destination καθιστώντας την οικουμενικό σημείο αναφοράς, δείχνοντας το δρόμο για τον βιώσιμο και αειφόρο τουρισμό, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα στην μετά covid εποχή.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Πάτμου, έγινε υπογραφή της Χάρτας Οικολογικής Συνείδησης μεταξύ AQUAHELP Foundation & Δήμου Πάτμου και με υπογραφή της Προέδρου του Ε.Ο.Τ κ. Γκερέκου, του δημάρχου Πάτμου και του προέδρου του ιδρύματος κ. Γ. Κορφιά.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συμβολικός καθαρισμός παραλίας και Ανάρτηση σε κεντρικό σημείο της Πάτμου του Δημοσίου Συμβολαίου Οικολογικής Συνείδησης για τους πολίτες με αρχικές υπογραφές της προέδρου του Ε.Ο.Τ κ. Γκερέκου, του δημάρχου Πάτμου κ. Ελ. Πέντε και του προέδρου του Ιδρύματος κ. Γ. Κορφιά.
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε Συμβολικό Οικολογικό Event σε κεντρικό σημείο της Πάτμου με μουσική και δώρα για τους παρευρισκόμενους και χαλαρές οικολογικές συζητήσεις για την Πάτμο. Ακολούθως, παρουσιάστηκε δημοσίως η φιλοσοφία του Ιδρύματος & του Clean it like Greek από τον πρόεδρο κ. Γ Κορφιά και καλωσόρισμα της προέδρου του ΕΟΤ στην Πάτμο η οποία μάλιστα, ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα του προγράμματος «Clean it like Greek».

Σύμφωνα, με όσα έγιναν γνωστά, το πρόγραμμα σήμερα Πέμπτη, περιλαμβάνει επίσκεψη σε Αρκιούς και Λειψούς ως εξής:
ΑΡΚΙΟΙ – 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
10:30 Επίσκεψη, της κ. Γκερέκου και του κ. Κορφιά στο Δημοτικό σχολείο Αρκιών και συνάντηση με την δασκάλα του νησιού κ. Μαρία Τσιαλέρα και τον ένα πολύτιμο μαθητή. Βράβευση του μαθητή ως Οικολογικού Ήρωα και παροχή συμβολικών δώρων.
11:00 Υπογραφή της επίσημης Χάρτας Οικολογικής Συμπόρευσης του Ε.Ο.Τ. με το AQUAHELP Foundation από την πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Γκερέκου και τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Γ. Κορφιά.
11:30 Ανάρτηση σε κεντρικό σημείο του νησιού Συμβολαίου Οικολογικής Συνείδησης για τους κατοίκους με αρχικές υπογραφές, την υπογραφή του ενός μαθητή, της δασκάλας του σχολείου, της προέδρου του Ε.Ο.Τ. κας Γκερέκου, του προέδρου του Ιδρύματος κου Κορφιά και όσων κατοίκων το επιθυμούν
ΛΕΙΨΟΙ – 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
13:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Λειψών και υπογραφή συμβολικής Χάρτας Οικολογικής Συνείδησης μεταξύ AQUAHELP Foundation και Δήμου Λειψών, με υπογραφή από την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Γκερέκου, τον δήμαρχο Λειψών κ. Φ. Μάγγο και τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γ. Κορφιά.
14:00 Ανάρτηση σε κεντρικό σημείο των Λειψών του Δημόσιου Συμβολαίου Οικολογικής Συνείδησης για τους πολίτες με αρχικές υπογραφές της προέδρου του ΕΟΤ κ. Γκερέκου, του δημάρχου Λειψών κ. Μάγκου, του προέδρου του Ιδρύματος κ. Κορφιά και έπειτα όσων πολιτών το επιθυμούν.

Το «Aquahelp Foundation», που ξεκίνησε τις οικολογικές δράσεις του στην Ελλάδα από το Καστελλόριζο -σχετικά έγραψε η «δ»-, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, παρεμβάσεις οικολογικής συμμετοχής και αφύπνισης, επιδιώκοντας να ισχυροποιήσει την ατομική και συλλογική ευθύνη απέναντι στον πλανήτη με έναν τρόπο ήπιο, φιλικό και μοντέρνο.
Προτεραιότητές του, στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας, είναι η προστασία και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος με ειδική στόχευση την προστασία της θάλασσας, εντός και εκτός, των παραλιών, καθώς και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.
Η φιλοσοφία του πηγάζει από τον μοντέρνο τρόπο ζωής και επιδιώκει να βελτιώσει το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών & επιχειρήσεων στην οικολογία, με δημιουργία ελκυστικών δράσεων και στοχευμένων παρεμβάσεων.
Έχοντας θέσει ξεκάθαρα τις δράσεις του με ματιά προς ένα πιο πράσινο μέλλον, το «Aquahelp Foundation», σχεδίασε καινοτόμα οικολογικά project έμπνευσης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δράση «Clean it like Greek», ένα project οικολογίας και φιλελληνισμού, με στόχο τον καθαρισμό παραλιών, θάλασσας, βουνών & δασών με την συμμετοχή κάθε ιδιώτη εντός και εκτός Ελλάδας.

Με πρόσκληση για συμμετοχή κάθε Έλληνα και φιλέλληνα από κάθε σημείο της γης, με πρόσκληση για συμπόρευση με κάθε υγιούς οικολογικής νοοτροπίας επιχείρηση και οργανισμό και με βασικό πυλώνα τους οραματιστές λάτρεις της οικολογίας και της χώρας μας, στόχος είναι τελικά να αναδείξουμε την Ελλάδα, σε έναν ορίζοντα τριετίας, εκτός από απίστευτα όμορφη και ως την καθαρότερη χώρα στην Ευρώπη & γιατί όχι και στον κόσμο!
Στο πλαίσιο αυτό το «Aquahelp Foundation» έχει σχεδιάσει τη δράση «Cleaning Funday», μια δράση διασκέδασης, οικολογίας, τουριστικής οικολογίας και παιδικής έμπνευσης στην οποία εθελοντές, ενήλικες, παιδιά και επισκέπτες, όλοι μαζί απολαμβάνουμε να καθαρίζουμε παραλίες, θάλασσες, βουνά και δάση, με ένα διασκεδαστικό τρόπο, με μουσική, χαλαρό κλίμα, ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό καθαρισμού.

Σύμφωνα με το «Aquahelp Foundation» η ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών οικολογικών δράσεων θα γίνει με διαγωνισμό ανάδειξης των καλύτερων AQUAHELP Cleaners, και θα ακολουθήσει απονομή οικολογικών βραβείων και αναμνηστικών δώρων, μολονότι το μεγαλύτερο δώρο για όλους μας είναι το χαμόγελο του πλανήτη έπειτα από κάθε δράση!


 Πηγή:www.dimokratiki.gr