Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλυμνος και Ύδρα στις προτάσεις της βρετανικής The Times για το 2022

Δημοσιεύτηκε 19:36 - 21/11/2021 Κάλυμνος και Ύδρα στις προτάσεις της βρετανικής The Times για το 2022

Η Κάλυμνος και η Ύδρα, δύο λιγότερο “επώνυμα”, για τους Βρετανούς, αλλά και τους ταξιδιώτες στο σύνολό τους, ελληνικά νησιά, βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για ταξίδια το 2022 των συντακτών της βρετανικής εφημερίδας The Times. Προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από την Ινδία μέχρι τα νησιά Φερόε.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια Jenny Coad, ονειρεμένοι προορισμοί διακοπών για την ίδια, είναι η Κάλυμνος και η Ύδρα, νησιά τα οποία ανακάλυψε μέσα από τα βιβλία του Charmian Clift, “Mermaid Singing” και “Peel Me a Lotus”.

Η συντάκτρια της βρετανικής εφημερίδας μέσα από το βιβλίο”Mermaid Singing”, “μετακόμισε” νοερά στην Κάλυμνο του 1954 και υιοθέτησε έναν μποέμικο τρόπο ζωής, στο νησί όπου ο τουρισμός μόλις είχε φτάσει και η σπογγαλιεία αποτελούσε τον βασικό πυλώνα της οικονομίας.

Το βιβλίο περιγράφει τη ζωή της οικογένειας εκεί, τις προκλήσεις της μητρότητας και τις ελληνικές παραδόσεις.

Οι υπόλοιπες προτάσεις των συντακτών της The Times για ταξίδια το 2022 είναι:

Μπανγκαλόρ, Ινδία

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακρωτήριο, Ν. Αφρική

Ταξίδια πολλαπλών προορισμών με τρένο για Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη,  Λισαβόνα, Μάλαγα, Μαρόκο.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Νήσοι Φερόες

Ιαπωνία

Γκαλαπάγκος

Μέσα από το “Peel Me a Lotus”, “ταξίδεψε” στην Ύδρα, στις αρχές της εποχής αίγλης για το νησί, που έκτοτε έγινε σήμα κατατεθέν του, το 1955. Ο Leonard Cohen δεν κατοικούσε ακόμη στο νησί, αλλά αυτό προσέλκυε καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς, όπως και σήμερα. “Θέλω να δω αν η Κάλυμνος φέρει τα ίχνη του παρελθόντος, όπως τα εισήγαγε ο Charmian στο βιβλίο και να ‘βουτήξω’ στην καλλιτεχνική Ύδρα”, αναφέρει η Jenny Coad.

https://money-tourism.gr/kalymnos-ydra-stis-protaseis-tis-vretanikis-the-times-to-2022/?fbclid=IwAR3ZawIxrDA5uVtUkY_kN8cGmiGt7iTlMqs6YIMdifdhTKHjS9s3gjUX1Mo