Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεομηνία στην Κάλυμνο: «Επικοινωνία Γιάννη Παππά με αρμοδίους για την αποκατάσταση των ζημιών»

Δημοσιεύτηκε 18:26 - 09/01/2022 Θεομηνία στην Κάλυμνο: «Επικοινωνία Γιάννη Παππά με αρμοδίους για την αποκατάσταση των ζημιών»

Επειτα από τη χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις περιοχές της Καλύμνου, από τον Εμπορειό, τα Σκάλια, την Παλιόνησο, τα Αργινώντα μέχρι και τον Πάνορμο, αλλά ακόμα και τα Βλυχάδια, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς επικοινώνησε με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας  κ. Χ. Στυλιανίδη, τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Ευστρατίου, την διοίκηση του Επαρχείου Λέρου-Καλύμνου και την δημοτική αρχή Καλύμνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και γίνεται καταγραφή των ζημιών στους αγρότες του Βαθύ, ώστε να γίνει επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις.

Λόγω των εκτεταμένων καταστροφών η δημοτική αρχή θα κρίνει για την ανάγκη να ζητηθεί  να κηρυχτούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Καλυμνίων και θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να επανέλθει ξανά το νησί στην κανονικότητα!