Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 14.00 στον Ι. Ναό της Αναστάσεως η κηδεία του 66χρονου Νικόλα Παπανικόλα

Δημοσιεύτηκε 11:18 - 14/01/2022 Αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 14.00 στον Ι. Ναό της Αναστάσεως η κηδεία του 66χρονου Νικόλα Παπανικόλα

Η ναυτική οικογένεια της Καλύμνου πενθεί την απώλεια ενός δικού της ανθρώπου, του 66χρονου Νικόλα Παπανικόλα, τον οποίο θα συνοδεύσουν όλοι “στο μεγάλο ταξίδι”, αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 14.00 στον Ι. Ναό της Αναστάσεως, αφού πρόωρα έχασε τη μάχη, χτες το απόγευμα  σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα της υγείας του.

Ο Νικόλας Παπανικόλας, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον δύσκολο «κάβο» με την υγεία του και στα  66 του χρόνια, δυστυχώς «σαλπάρισε» για το μακρινό ταξίδι που δεν έχει κύματα, χαρικάνια και δύσκολα μακρινά μπάρκα πάνω στην λαμαρίνα του πλοίου, αλλά θα είναι ήρεμο και θα αφήσει πίσω του μια γλυκιά ανάμνηση και έναν τεράστιο πόνο στους δικούς του ανθρώπους.

Ο Νικόλας, από νεαρός ακολούθησε την μοίρα του νησιού, μπήκε στην μεγάλη ναυτική οικογένεια της Καλύμνου και όργωσε τις θάλασσες, για να προσφέρει στην  όμορφη οικογένειά του, που πάντα τον περίμενε με καρτερία να επιστρέψει από τα μακρινά ταξίδια, μια όμορφη ζωή. Η Μαρία του, η πιστή του σύντροφος, μεγάλωνε τα τρία τους παιδιά, τον Γιάννη, την Ευδοκία και τον Θανάση, περιμένοντας κάθε φορά τον άνθρωπό της να επιστρέψει από τα μπάρκα και καμαρώνανε μαζί  τα παιδιά τους και τα 3 του εγγόνια, που ήταν μια ολοκλήρωση για τη ζωή του και η μεγάλη αδυναμία του Νικόλα.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια, συμπαραστεκόμαστε στον πόνο του χαμού του ανθρώπου τους και ευχόμαστε να είναι όλοι καλά πάντα και να τον θυμούνται, όπως και όλη η Κάλυμνος, το νησί της ναυτοσύνης, θα θυμάται τον Νικόλα, που τιμούσε το όνομα του τόπου του σε κάθε μακρινό του ταξίδι, με την εργατικότητα, τον χαρακτήρα και το ήθος του.