Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Thomas Cook: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός το Καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε 09:41 - 05/05/2022 Thomas Cook: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός το Καλοκαίρι

Το 1/3 των κρατήσεων της σεζόν αφορούν ελληνικούς προορισμούς | Στα επίπεδα του 2019 η κίνηση

«Η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή τον προορισμό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και αυτή τη στιγμή το 30% των κρατήσεών μας είναι για την Ελλάδα, ενώ οι κρατήσεις για ορισμένα δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, είναι ήδη επτά φορές περισσότερες από πέρυσι», τόνισε ο Alan French, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου σήμερα στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. French πραγματοποίησε και συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, όπου αναγνώρισαν τα λάθη του παρελθόντος και συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν, ενώ συζήτησαν και για το νέο οικονομικό μοντέλο της εταιρείας που διασφαλίζει τα χρήματα των πελατών της, λειτουργώντας πλέον ως μια αποκλειστικά διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση, υπό τον διεθνή όμιλο Fosun Tourism Group. Παράλληλα, συζήτησαν για την προώθηση του τουρισμού όλο το χρόνο καθώς και σύγχρονων πρακτικών βιωσιμότητας στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι η νέα Thomas Cook κατάφερε να ξεπεράσει τις προκλήσεις της πανδημίας και να πετύχει περισσότερες από 25.000 κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ενώ αναπτύσσει την ήδη ισχυρή βάση του πελατολογίου της με περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2022. Η Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό και ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες της Thomas Cook, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών που ταιριάζουν σε όλους τους ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως αναμένουμε ότι η δημοτικότητα της χωρας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Alan French. «Είναι στρατηγική μας απόφαση να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην περιοχή με νέες συνεργασίες με τις επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας», πρόσθεσε.

https://money-tourism.gr/thomas-cook-ellada-koryfaios-proorismos-to-kalokairi-to-1-3-ton-kratiseon-tis-sezon-aforoyn-ellinikoys-proorismoys-sta-epipeda-2019-kinisi/