Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επί χρόνια ο Δήμος δεν αξιοποίησε την πρώην παιδική χαρά στον Άγιο Στέφανο και αναλαμβάνει η εκκλησιαστική επιτροπή

Δημοσιεύτηκε 13:21 - 10/05/2022 Επί χρόνια ο Δήμος δεν αξιοποίησε την πρώην παιδική χαρά στον Άγιο Στέφανο και αναλαμβάνει η εκκλησιαστική επιτροπή

Ενας χώρος στον Άγιο Στέφανο, που λειτούργησε για μικρό διάστημα ως Παιδική Χαρά και στην συνέχεια, από το 2016, εγκαταλείφθηκε από τις τελευταίες διοικήσεις του Δήμου και του ΔΛΤ, έχοντας μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και παραβατικών “δράσεων”, υποβαθμίζοντας μια ολόκληρη περιοχή, περνά στα χέρια του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της οικείας ενορίας, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και ιδιαιτέρως των παιδιών.

Μια επιφάνεια σχεδόν ενός στρέμματος, μετά την αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών το 2015, παρέμεινε αναξιοποίητος, εγκαταλείφθηκε, μετατράπηκε σε απέραντο σκουπιδότοπο και έγινε από χώρος χαράς και δημιουργίας, μια γάγγραινα για την περιοχή, ενώ να επισημανθεί πως βρίσκεται λίγα μέτρα από μια σχολική μονάδα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου. Οι τελευταίες Δημαρχίες, είχαν εντάξει στα σχέδιά τους την ανάπλαση της περιοχής αυτής, όμως, όπως συνήθως, ήταν τα γνωστά “σχέδια επί χάρτου” και ουσιαστικά δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια να αξιοποιηθεί και να μην υποβαθμίζει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η εισήγηση για το θέμα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κατά την συνεδρίαση της 23 Μαρτίου 2022, ο οποίος εισηγούμενος την αποδοχή του αιτήματος της εκκλησιαστικής επιτροπής, ανέφερε πως “η παιδική χαρά έχει εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια, δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει και έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο υποβαθμίζοντας την περιοχή. Επιπλέον ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση με άλλο τρόπο, σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου. Η αξιοποίηση θα προσφέρει ένα χώρο , στον οποίο θα βρίσκουν διέξοδο τα παιδιά της ενορίας και όχι μόνο.”, που αποτελεί παραδοχή της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής και του ΔΛΤ, να παρέμβει και να δώσει μια ανάσα στην καθημερινότητα των δημοτών. Θα ήταν ευχής εργό, η εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Στεφανου να καταφέρει, με δικούς της πόρους, να αξιοποιήσει αυτό τον χώρο, συνολικής έκτασης 981,83 τ.μ., καλύπτοντας την αδυναμία των αρχών.


(Μια ευρύτερη περιοχή, όπως έχει αναδείξει κατά καιρούς ο “Π.τ.Κ.”, που σε όλο το μήκος της, μέχρι την περιοχή Βουβάλη, είναι υποβαθμισμένη και ιδιαίτερα στην νέα παραλία, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και πάρκινγκ σκαφών.)

https://www.palmoskalymnou.gr/video-%ce%b5%cf%80%ce%af-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd/