Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Δημοσιεύτηκε 18:48 - 10/05/2022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

            Με την έναρξη των εργασιών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Αναγνωστηρίου Αι Μούσαι», θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την εκτίμησή μας για την έως σήμερα συνεργασία και στήριξη του έργου μας και στη συνέχεια να σας ενημερώσουμε για τους στόχους και τις προσδοκίες μας.    

            Όπως γνωρίζετε, ο βασικός σκοπός του σωματείου μας είναι η τόνωση της πνευματικής ζωής και η ανύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του λαού μας. Ένα από τα κύρια μέσα, με τα οποία επιτυγχάνεται ο παραπάνω σκοπός είναι η λειτουργία βιβλιοθήκης. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η αίθουσα της βιβλιοθήκης, η οποία αποτελεί και την καταστατική μας έδρα, έχει καταληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, με συνέπεια την αναστολή της λειτουργίας της αλλά και την αδυναμία διοργάνωσης οποιασδήποτε εκδήλωσης σε αυτήν. Η χρόνια κατάληψή της έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση του θεσμού της βιβλιοθήκης, με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων να παραμένουν σε χαρτοκιβώτια, σε αποθήκες και διαδρόμους.

            Πρωταρχική μέριμνά μας είναι η λειτουργία μίας σύγχρονης και οργανωμένης βιβλιοθήκης, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κάλυμνο. Ευελπιστούμε σε μία βιβλιοθήκη, η οποία θα λειτουργεί ως κιβωτός γνώσης για τους μαθητές, ως πολύτιμο εργαλείο για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μας, ως χώρος μελέτης για κάθε ερευνητή και τόπος ευρυμάθειας για κάθε συμπολίτη μας.

            Είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς θεωρείτε σημαντική και απαραίτητη την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Δε γίνεται άλλωστε, να καμαρώνουμε πως είμαστε το νησί των τεχνών και των γραμμάτων, αλλά να μη διαθέτουμε μία βασική υποδομή παιδείας, όπως η βιβλιοθήκη. Με δεδομένα τα παραπάνω αιτούμαστε:

α) την κατά το δυνατόν συντομότερη μετακίνηση των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί κατάλληλα για να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες μίας σύγχρονης βιβλιοθήκης με αναγνωστήριο.

β) την πρόσληψη (μέσω προγράμματος ή απόσπασης) βιβλιοθηκονόμου που θα συμβάλλει στην οργάνωση της βιβλιοθήκης (ηλεκτρονική καταγραφή, καθημερινή διαχείριση, παροχή πληροφοριών, κ.ά.) σε συνεργασία με τα μέλη του Αναγνωστηρίου.

 

κ. Δήμαρχε,

            Το σωματείο μας, το «Αναγνωστήριο Αι Μούσαι» στην υπεραιωνόβια διαδρομή του έχει προσφέρει στο τόπο μας, μέσα από τη συμμετοχή του στους εθνικούς αγώνες, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συμποσίων, συνεδρίων και διαγωνισμών, την εκδοτική του δραστηριότητα, την πρόσκληση και φιλοξενία επισήμων και πνευματικών ανθρώπων. Και όλα αυτά ανιδιοτελώς, με μοναδικό στόχο την προαγωγή της Καλύμνου, μακριά από κάθε σκοπιμότητα. Σας καλούμε, λοιπόν, να σταθείτε συμπαραστάτης στην πορεία του ιδρύματός μας και να καταβάλετε κάθε προσπάθεια, ώστε σύντομα να μας αποδοθεί η αίθουσα της βιβλιοθήκης. Κατανοούμε πως η διευθέτηση του θέματος αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα και για αυτό το λόγο είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε ακόμη και με την συμμετοχή μας σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

            Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

 

 

 

            Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

 

Ο πρόεδρος                                                     Η γραμματέας

 

 

 

                        Παναγιώτης Μ. Πιζάνιας                                     Μαρία Γ. Σαρούκου