Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. διατηρεί ακόμα ισχυρά ερείσματα στα Δωδεκάνησα – Η “ανάγνωση” της επόμενης ημέρας

Δημοσιεύτηκε 11:54 - 12/05/2022 Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. διατηρεί ακόμα ισχυρά ερείσματα στα Δωδεκάνησα – Η “ανάγνωση” της επόμενης ημέρας

Από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα στις εκλογές της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων και συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εμφανίζουν τα Δωδεκάνησα, όπως προκύπτει μετά από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από την Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (Ν.Ο.Ε.Σ.) ν. Δωδεκανήσου.
Ειδικότερα με βάση την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Ο.Ε.Σ. στο νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου ψήφισαν 5.456 μέλη και φίλοι του Κινήματος, έναντι 3.437 που προσήλθαν στις κάλπες τον περασμένο Δεκέμβριο (1η Κυριακή) για την ανάδειξη προέδρου, γεγονός που καταδεικνύει -όπως επεσήμαναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη «δημοκρατική»- τη μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα στην περιοχή μας.
Το γεγονός ότι προσήλθαν στις κάλπες 2.019 (!) περισσότεροι ψηφοφόροι από τον Δεκέμβριο του 2021 δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκει και πάλι τον βηματισμό του στα Δωδεκάνησα, όπου όπως φαίνεται διατηρεί ακόμα ισχυρά ερείσματα, που προέρχονται από τις εποχές της παντοδυναμίας του κόμματος στον νομό.
Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στη «δ» στελέχη του Κινήματος, η ανέλπιστη προσέλευση του κόσμου δίνει στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη δεύτερη θέση στον νομό Δωδεκανήσου, καθώς ως φαίνεται η δυναμική αυτή που προέρχεται ήδη από τις εκλογές για πρόεδρο, πολύ δύσκολα μπορεί πλέον να ανακοπεί. Μάλιστα, οι πλέον αισιόδοξοι δηλώνουν ότι δεν θεωρούν απίθανο το σενάριο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να καταφέρει να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή στα Δωδεκάνησα, ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι επισημαίνουν στη «δ» ότι πρόκειται για μια πολυπαραγοντική εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν μπορεί επί του παρόντος να γίνει ασφαλής προσέγγιση.

Η πρωτιά Παπανικόλα «διασφαλίζει»
τη θέση του γραμματέα
Η καθαρή πρωτιά του κ. Νικηφόρου Παπανικόλα στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, ο οποίος έλαβε 1.352 σταυρούς διατηρώντας μεγάλο προβάδισμα από τον δεύτερο κ. Αλέκο Παπουρά ο οποίος έλαβε 967 σταυρούς, του δίνει το προβάδισμα και τον καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση του γραμματέα. Εφόσον γίνει η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από την «Χαριλάου Τρικούπη» τότε ο πρώτος σε σταυρούς -όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο- κ. Νικηφόρος Παπανικόλας θα συγκαλέσει τα νεοεκλεγέντα μέλη, προκειμένου να συγκροτηθεί το όργανο σε σώμα.  Συνεργάτες του κ. Νικ. Παπανικόλα δήλωσαν στη «δ» ότι παρότι στις προθέσεις του ήταν να συγκροτηθεί σε σώμα η Νομαρχιακή Επιτροπή πριν το Συνέδριο του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ήτοι στις 20-21-22 Μαΐου στο στάδιο Τάε Κβο Ντο στην Αθήνα, η σύγκληση των Ν.Ε. ανά την Ελλάδα θα μετατεθεί για μετά το Συνέδριο οπότε θα γίνει και η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων, με απόφαση των κεντρικών οργάνων που έγινε γνωστή αργά χθες το βράδυ.
Μετά την εκλογή των νέων μελών και την επίσημη ανακήρυξη, θα ακολουθήσει διαδικασία ψηφοφορίας εκ των έσω για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ν. Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Η μεγάλη απήχηση του κ. Νικηφόρου Παπανικόλα στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος που τον εξέλεξαν πρώτο και με μεγάλη διαφορά δεν πρόκειται οπως προκύπτει από πληροφορίες να αμφισβητηθεί «εσωτερικά», ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Αλέκος Παπουράς, που ήρθε δεύτερος, είχε ξεκαθαρίσει ότι αν δεν λάβει την πρώτη θέση τότε δεν θα διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα.
Από τα 13 μέλη που εξελέγησαν ο κ. Νίκος Μουτσάκης είχε επίσης εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη θέση του γραμματέα αλλά κατέλαβε την 5η θέση με 722 σταυρούς οπότε αυτό απομειώνει την δυναμική της υποψηφιότητάς του όπως έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη «δ», όλα δείχνουν πως επόμενος γραμματέας της Ν.Ε. θα είναι ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη αλλά και παραγωγική περίοδο για το Κίνημα.
Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θα κληθεί να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα πέρα από τα κοινωνικά που παραμένουν ανοικτά, μεταξύ των οποίων την κατάρτιση ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, ζήτημα το οποίο θα ανοίξει για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αμέσως μετά το Συνέδριο.
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί να το κλείσει άμεσα, ώστε οι υποψήφιοι βουλευτές να έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να προετοιμαστούν καθώς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ανοικτό και το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι η δυναμική που αναπτύσσει να αποτυπωθεί και στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr