Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δελτίο Τύπου Οργάνωσης Βάσης Καλύμνου της ΚΝΕ για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης του 48ου φεστιβάλ ΚΝΕ -ΟΔΗΓΗΤΗ

Δημοσιεύτηκε 10:37 - 27/08/2022 Δελτίο Τύπου Οργάνωσης Βάσης Καλύμνου της ΚΝΕ για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης του 48ου φεστιβάλ ΚΝΕ -ΟΔΗΓΗΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΒ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει αρχίσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα. Στάση θα κάνει και στο νησί μας την Κυριακή 28  Αυγούστου, στην Πλατεία Χριστού.

 Με αυτά τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη που συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τον σοσιαλισμό. Γιατί ο αγώνας μας είναι και «μεγάλος» και «ωραίος» και «συγκλονιστικός». Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν ένας αγώνας που είναι ποτισμένος με ανώτερες αξίες και ιδανικά, που διακατέχεται από την αυταπάρνηση και τη συνεχή πάλη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση, που τον τροφοδοτεί με αστείρευτη δύναμη και αντοχή η βαθιά πίστη ότι τελικά θα επικρατήσει το δίκιο, θα νικήσει η ζωή...

Έλα και εσύ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»!

Στο μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της χώρας, που συναντιούνται εδώ και 48 χρόνια η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας. Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ ¨χτίζεται¨ και λειτουργεί με την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό όλων των μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Χρόνο με τον χρόνο προσπαθούμε το Φεστιβάλ μας να γίνεται καλύτερο! Για να υποδέχεται τους επισκέπτες του όλων των ηλικιών και να περνάμε ευχάριστες στιγμές.  Ειδικότερα, σε εποχές που διψάμε για μία σταγόνα πολιτιστικής ανάσας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να τη δώσει απλόχερα και να αναδείξει μία πρόταση μακριά από τη σαπίλα και την υποκουλτούρα που κυριαρχεί. Το φεστιβάλ μας είναι μια εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε!

Ενίσχυσε το και συ οικονομικά!

Να παλέψουμε για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Να παλέψουμε για την νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση.

 

 

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Χριστού, απο τις 20:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συναυλία απο νεανικά σχήματα του νησιού.
Κεντρική ομιλία απο τον Αλέκο Ελευθερίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα, στα 100 χρόνια απο την Μικρασιατική Καταστροφή μέσα απο το Μικρασιάτικο-ρεμπέτικο τραγούδι.
Λαϊκό - Νησιώτικο Γλέντι με τους : Μεϊμάρης Μανώλης, Ιακώβου Κώστας, Χελιώτης Νικόλας, Γαβαλάς Γιώργος.