Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΠΑ και στην Κάλυμνο

Δημοσιεύτηκε 12:29 - 10/09/2022 ΚΕΠΑ και στην Κάλυμνο

Υπογράφηκε η απόφαση για να λειτουργούν ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας ) και στη Κάλυμνο οπότε και δεν θα υποχρεώνονται οι συμπατριώτες μας με αναπηρία να μετακινούνται στο κατάστημα e-ΕΦΚΑ της Κω και να ταλαιπωρούνται αξημέρωτα ,ιδιαίτερα τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν Αιγαίου η  πρώτη επιτροπή θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα να λειτουργούν ΚΕΠΑ στη Κάλυμνο είχε τεθεί εδώ και μήνες από τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων e- ΕΦΚΑ και  μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων e-ΕΦΚΑ Δωδεκανήσου Νίκο Κατσιούλα.

‘’Ματώνει η ψυχή μας να βλέπουμε παιδιά με αναπηρία με τους γονείς τους να έρχονται αξημέρωτα στη Κω, για να περάσουν από την επιτροπή των ΚΕΠΑ και να ταλαιπωρούνται ευρισκόμενα σε μη οικείο χώρο ,με ορατούς τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους’’ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο διοικητής του ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης είχε γίνει δέκτης του προβλήματος δεσμευόμενος ότι θα λυθεί.

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους από Λέρο δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο, παρά μόνο σε σοβαρές αναπηρίες όπου γίνεται επίσκεψη κατ’ οικον. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Πιστοποίησης της Καλύμνου.

ertnews.gr