Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Μαύρος: “Προβλήματα σε Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς από την έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού” (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε 11:04 - 15/09/2022 Γ. Μαύρος: “Προβλήματα σε Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς από την έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού” (VIDEO)

Τα προβλήματα στα σχολεία της Καλύμνου με την έναρξη της νέας χρονιάς και ιδιαίτερα το θέμα με τους παιδικούς σταθμούς, καθώς 31 νήπια έμειναν εκτός λόγω έλλειψης χώρου, σχολιάζει ο επικεφαλής της δεύτερης μικρής αντιπολίτευσης, Γιώργος Μαύρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον “Παλμού της Καλύμνου”.

Αγανάκτηση προκαλεί η καθυστέρηση αποπεράτωσης του νέου παιδικού σταθμού στα Βασιλικά. επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει”, καθώς είναι ένα έργο που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει παραδοθεί σε λειτουργία, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι πολλές οικογένειες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα παιδιά τους, ενώ δεν θα έπρεπε.

Γενικότερα όμως όλες οι σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν συνεχώς τα ίδια προβλήματα κάθε χρόνο, καυτηριάζει ο Γ. Μαύρος, με τις παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου να σπανίζουν ή να γίνονται καθυστερημένα, καθιστώντας δύσκολο το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών.

Καταλήγοντας αναφέρει την απουσία προγραμματισμού όσον αφορά “τα αυτονόητα”, όπως είναι οι υποδομές των σχολικών συγκροτημάτων, που θα πρέπει να γίνονται οι όποιες παρεμβάσεις έγκαιρα και μάλιστα την περίοδο του καλοκαιριού και παράλληλα υπογραμμίζει πως η εκπαίδευση είναι ένας χώρος στον οποίο δεν χωράνε αντιπαραθέσεις.

 

 

palmoskalymnou.gr