Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον “αέρα” ξανά η προκήρυξη για τη γραμμή Κάλυμνος – Σάμος μετά την “έκπτωση” της ΑΝΕΚ από τον διαγωνισμό

Δημοσιεύτηκε 12:40 - 30/03/2023 Στον “αέρα” ξανά η προκήρυξη για τη γραμμή Κάλυμνος – Σάμος μετά την “έκπτωση” της ΑΝΕΚ από τον διαγωνισμό

Mε το ποσό των 3.033.288 €, προκηρύσσεται ΞΑΝΆ η δρομολογιακή γραμμή ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ – ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΚΙΟΙ – ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή, την οποία εξυπηρετούσε επί πολλά χρόνια το Ν. Κάλυμνος, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την έκπτωση της ΑΝΕΚ από τον διαγωνισμό για τις δρομολογιακές γραμμές.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το πλοίο της ΑΝΕΚ, δεν μπορεί να συμμετάσχει, αφού έχουν πλέον αλλάξει τα χαρακτηριστικά του σκάφους, όπως ορίζεται από την προκήρυξη και τα οποία δεν πληροί το πλοίο της ΑΝΕΚ, καθώς αναφέρεται πως το ολικό μήκος του πλοίου πρέπει να είναι 70 μέτρα, η ικανότητα μεταφοράς 400 επιβατών και η επιφάνεια φόρτωσης οχημάτων 500 τ.μ., όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί. Επιπλέον, η νέα προκήρυξη, προβλέπει για κάθε δρομολόγιο στη γραμμή, επιδότηση του ποσού των 30.200€, σχεδόν το τετραπλάσιο που λάμβανε η ΑΝΕΚ, αφού το μίσθωμα για το Ν. Κάλυμνος ήταν λιγότερο από 8.000€!

Παράλληλα να αναφερθεί πως ανακοινώθηκε σήμερα ότι θα γίνει έκτακτο μη επιδοτούμενο δρομολόγιο του  “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ”  την Κυριακή 2 Απριλίου, που θα ξεκινά από Ρόδο και θα πιάνει τα λιμάνια στα νησιά: Κως – Λέρος – Λειψοί-Πάτμο-Αρκιοί-Αγαθονήσι και Πυθαγόρειο Σάμου, με επιστροφή, με το λιμάνι της Καλύμνου να είναι … εκτός του δρομολογίου και σήμερα να έχει … ενταχθεί!

Ακολουθεί το Παράρτημα IV της σχετικής προκήρυξης του Υπουργείου όπως αναρτήθηκε στο Διαύγεια:

www.palmoskalymnou.gr