25 Ιουνίου 2024 | 06:43

Γιάννης Παππάς: «Η επόμενη ημέρα για τη Ρόδο, δεν θα θυμίζει σε τίποτα, την πύρινη εμπειρία. Ευχαριστώ από καρδιάς τους εθελοντές»

Δημοσιεύτηκε 12:50 - 01/08/2023 Γιάννης Παππάς: «Η επόμενη ημέρα για τη Ρόδο, δεν θα θυμίζει σε τίποτα, την πύρινη εμπειρία. Ευχαριστώ από καρδιάς τους εθελοντές»

 

«Οφείλουμε, ένα τεράστιο «ευχαριστώ»  στους χιλιάδες εθελοντές της Ρόδου, που με αυτοθυσία και κίνδυνο της ζωής τους, συνέβαλαν τα μέγιστα στο έργο κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς . Ένα  ευχαριστώ, στους ανθρώπους, οι οποίοι πορεύονται ακόμα και πέρα από τις παραδοσιακές μορφές του εθελοντισμού, με δυναμική, ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες που βιώσαμε.

Ο ρόλος του εθελοντισμού στη Ρόδο, ήταν διττός: τεράστια συμβολή στο έργο των υπευθύνων φορέων κατάσβεσης και προστασίας του περιβάλλοντος, της φύσης και των ζώων, ταυτόχρονα με τη διάσωση  ανθρώπινων ζωών, και τη ζεστή φιλοξενία, αποδεικνύοντας ότι, ο Ξένιος Δίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα νησιά μας.

Η ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, που βασίζεται στις καλές προθέσεις, κάνει τη διαφορά στις ζωές πολλών, καθώς οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αποτελούν ελπίδα, για σημαντικές αλλαγές γύρω μας,  έχοντας ως βάση την ανθρώπινη συνέπεια και τον σεβασμό.

Το παράδειγμα της Ρόδου, ήρθε την κατάλληλη στιγμή, να διαψεύσει, ότι, ο εθελοντισμός στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε νηπιακή μορφή. Και όμως, είναι αυτός που έστειλε το παγκόσμιο μήνυμα, ότι η Ρόδος είναι ο ασφαλέστερος και ο πλέον ανθρώπινος προορισμός στη γη.

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, από τότε που ξεκίνησε ο τουρισμός στην πατρίδα  μας, το αίσθημα της φιλοξενίας και της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης, κρατά  τα σκήπτρα παγκοσμίως. Και είναι αυτό, εκτός από τις ομορφιές του τόπου, που οδηγεί ενστικτωδώς, τους τουρίστες στην πιο όμορφη, συνδυαστικά, γωνιά του πλανήτη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Ρόδο, με θέμα τις πρόσφατες  πυρκαγιές.
Στην ομιλία του, ο κ. Παππάς,  ο οποίος όλες τις προηγούμενες ημέρες, βρισκόταν  ανελλιπώς στο πεδίο της κατάσβεσης  σε όλα τα χωριά, εξήρε επίσης το έργο των εναέριων και επίγειων μέσων,  των τοπικών φορέων, των υπηρεσιών, των ντόπιων  και του κάθε ροδίτη. Αναφερόμενος στην άμεση αντίδραση του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι  συμφώνησε ήδη να στηρίξει τη ΔΕΥΑΡ σε έργα δικτύων ύδρευσης και μονάδων αφαλάτωσης στις πληγείσες περιοχές. Προς τούτο, βρίσκονται σε συνεχή επαφή η Γεν. Γραμμ. του υπουργείου με τις τοπικές αρχές και τη ΔΕΥΑΡ. Παράλληλα, σε κυβερνητικό επίπεδο, προωθούνται και υλοποιούνται και άλλες προτάσεις από αυτές που ο κ. Παππάς  συνέταξε, όπως αυτές, που αφορούν στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη Νότια Ρόδο.

Όπως είπε, η επόμενη ημέρα, μας βρίσκει να διευθετούμε τον τομέα της πρόληψης, έχοντας τη σκληρή εμπειρία του πως λειτουργεί η κλιματική αλλαγή και πώς θα πρέπει αυτή, να αντιμετωπισθεί. Χρειάζεται οργάνωση και συντονισμός.

Τονίζοντας επίσης,  τη σπουδαιότητα για τον τόπο μας της δήλωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δια μέσου του Προέδρου κ. Χριστοδουλίδη, να αναλάβει όλο το κόστος της αναδάσωσης της  Ρόδου, διαβεβαίωσε ότι, η συνέχεια, θα βρει το νησί σε διαφορετικές συνθήκες και  δεν θα θυμίζει σε τίποτα την πρόσφατη  πύρινη εμπειρία που βιώσαμε.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση