Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 συμβουλές καθαριότητας για να μην επιδεινωθούν οι αλλεργίες της άνοιξης

Δημοσιεύτηκε 14:41 - 17/03/2023 6 συμβουλές καθαριότητας για να μην επιδεινωθούν οι αλλεργίες της άνοιξης

Η άνοιξη είναι εδώ, οι αλλεργίες όπου να’ ναι θα αρχίσουν να εμφανίζονται και σίγουρα δεν θέλεις να υποφέρεις. Ξεκίνα από την καθαριότητα του σπιτιού για να περιορίσεις το πρόβλημά σου.

Μπορεί η άνοιξη να είναι μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου και τα ανθισμένα λουλούδια που βλέπουμε παντού γύρω μας να ομορφαίνουν την κάθε μέρα, όμως πολλές φορές μπορεί να κάνουν και το αντίθετο. Να βασανίσουν.

Αν είσαι άνθρωπος με αλλεργίες, καταλαβαίνεις. Η γύρη σε συνδυασμό με τη σκόνη μπορεί να σε κάνουν να υποφέρεις. Να φταρνίζεσαι κάθε τρεις και λίγο και να έχεις κόκκινα, ερεθισμένα μάτια πολύ συχνά. Πώς θα τα αποφύγεις αυτά; Σίγουρα με τις συμβουλές του γιατρού σου, αλλά και με τον σωστό τρόπο καθαριότητας του σπιτιού. Ναι και το αν και πόσο είναι καθαρό το σπίτι παίζει ρόλο στο αν θα είσαι χάλια από τις αλλεργίες σου. Μην το αμελείς, λοιπόν.

7 ροφήματα που καταπραΰνουν τον λαιμό και ηρεμούν τα συμπτώματα από αλλεργίες

Τα tips καθαριότητας του σπιτιού για να μην επιδεινώνονται οι αλλεργίες σου

Προστάτευσε τον εαυτό σου

Φόρεσε μάσκα μίας χρήσης ή πλενόμενη όσο καθαρίζεις. Απόφυγε τα latex γάντια και αντ’ αυτών προτίμησε γάντια με βαμβακερή επένδυση ώστε να προλάβεις τυχόν ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Να πλένεις πανάκια και σφουγγαρίστρες από μικροΐνες

Τα πανιά από μικροΐνες, ειδικά όταν είναι βρεγμένα, προσελκύουν τη σκόνη καλύτερα από τα βαμβακερά. Γι’ αυτό ακριβώς είναι και μια καλή επιλογή για τον καθαρισμό όλων των ειδών των επιφανειών του σπιτιού. Ωστόσο, αμέσως μετά το καθάρισμα, θα πρέπει να τα πλύνεις καλά με ζεστό νερό, το συντομότερο δυνατό. Ομοίως, θα πρέπει να πλένεις και την κεφαλή της σφουγγαρίστρας μετά από κάθε χρήση.

kathariotita1.jpg

Επίλεξε πανάκια καθαρισμού μιας χρήσης

Για να γλιτώσεις όλα τα παραπάνω και την επαφή με τη σκόνη, πες «ναι» σε πανάκια μιας χρήσης. Με αυτά θα κάνεις το σφουγγάρισμα του σπιτιού, όλη η σκόνη θα συγκεντρωθεί πάνω τους και αμέσως θα τα πετάξεις. Δεν θα χρειαστεί να έρθεις σε επαφή με τη σκόνη για να τα πλύνεις, επιδεινώνοντας τις αλλεργίες σου.

Διάβασε τις ετικέτες

Για το πλύσιμο των ρούχων, επίλεξε απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων που δεν έχουν βαφές, ούτε άρωμα. Κι αυτό, γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι η βαφή είναι συχνά ο «ένοχος» για τον ερεθισμό του δέρματος. Για την καθαριότητα του σπιτιού, αναζήτησε καθαριστικά χωρίς άρωμα και χρησιμοποίησε φυσικά προϊόντα, όπως το λευκό ξύδι, η μαγειρική σόδα και ο χυμός λεμονιού.

kathariotita3.jpg

Εστίασε στα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα

Πλύνε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τις κουβέρτες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε ζεστό νερό. Εάν έχεις αλλεργίες, μην κρεμάς ποτέ τα κλινοσκεπάσματα έξω για να στεγνώσουν. Η γύρη των λουλουδιών θα συσσωρευτεί στα σεντόνια και τα παπλώματα, με αποτέλεσμα όταν τα χρησιμοποιήσεις ξανά να ενταθεί η οποιαδήποτε αλλεργία σου.

Βάλε τέλος στη μούχλα

Αφαίρεσε τη μούχλα, ιδιαίτερα στα μπάνια, σε καναπέδες και πολυθρόνες.