20 Απριλίου 2024 | 13:05

H Κάλυμνος στα 8 ομορφότερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με γαλλικό περιοδικό

Δημοσιεύτηκε 18:04 - 15/05/2021 H Κάλυμνος στα 8 ομορφότερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με γαλλικό περιοδικό

Σε λίστα με τα 8 ομορφότερα ελληνικά νησιά που δημοσίευσε το περιοδικό Le Figaro, βρίσκεται και η Κάλυμνος. Το περιοδικό επικεντρώνεται στην άγρια ομορφιά του νησιού μας, καθώς και στις δραστηριότητες που έχουν κάνει το νησί μας γνωστό διεθνώς. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Κάλυμνο και τη Μήλο ως "Τα νησιά για τους αθλητικούς τύπους"

Παρακάτω ακολουθεί το απόσπασμα για τη νησί μας. 

" Η Κάλυμνος, στα ανατολικά, όχι μακριά από τις τουρκικές ακτές, είναι το νησί των Δωδεκανήσων γνωστό από την Ομηρική εποχή για τη σπογγαλιεία, η οποία απαιτούσε από τους δύτες να βουτούν μόνο με την αναπνοή τους, πριν από την εφεύρεση του σκάφανδρου.

Σήμερα το νησί αναδεικνύει έναν άλλο από τους θησαυρούς του: τους ασβεστολιθικούς βράχους, έναν παράδεισο για ορειβάτες και λάτρεις της αναρρίχησης με σχοινιά ή με γυμνά χέρια!  Από το 2006, το Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης Καλύμνου έχει προσελκύσει χιλιάδες ορειβάτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα που έρχονται να εξερευνήσουν τις 2.700 διαδρομές που είναι ήδη ανοιχτές κατά μήκος των καταγάλανων τειχών που απλώνονται σε όλο το νησί. Κάθετοι τοίχοι πάνω από τη θάλασσα κοντά στην Πόθια, βράχοι σκαλισμένοι σαν δαντέλα, σπηλιές και πλαγιές στο όρος Γαλατιανή, οι διαδρομές χωρίζονται σε γεωγραφικούς τομείς και επίπεδα δυσκολίας. Η Κάλυμνος είναι και το νησί των απολαύσεων και των προκλήσεων για να εξασκηθείτε σόλο ή ως μέρος οργανωμένων μαθημάτων.

Μεταξύ δύο αναρριχήσεων, χαλαρώστε σε αμμώδεις παραλίες, κάντε βόλτα σε παραδοσιακά χωριά, εκδρομές με σκάφος, πεζοπορίες στα ύψη του Κάστρου, κολύμπι στο ισθμό του Βαθύ και το εντυπωσιακό φιόρδ του ή, γιατί όχι, ένα ταξίδι για κολύμβηση με αναπνευστήρα για να πιάσετε ένα σφουγγάρι όπως έκαναν παλιά..."

Εδώ θα βρείτε όλο το άρθρο 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση