25 Απριλίου 2024 | 02:03

Δελτίο Τύπου της παράταξης " Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ" για το θέμα της δια περιφοράς συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων

Δημοσιεύτηκε 15:24 - 08/05/2020 Δελτίο Τύπου της παράταξης " Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ" για το θέμα της δια περιφοράς συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων

Την αντίθεση της στην συνεδριάση δια περιφοράς των Δημοτικών Συμβουλίων , εξέφρασε με δελτίο τύπου η παράταξη " Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ". Αναλυτικά το δελτίο τύπου όπως αυτό απεστάλη:


Κάλυμνος, 8/5/2020

Δελτίο Τύπου

Όπως γνωρίζετε, η εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α' 55/2020) και η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣ καθορίζει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του COVID-19 με τρεις τρόπους: διά περιφοράς, διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο και στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης του συμβουλίου η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.

Στο έτος 2020 έχουν γίνει, ένα δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο, ένα το Φεβρουάριο και ένα τον Απρίλιο δια περιφοράς.

Σήμερα 8-5-2020 και ενώ έχουν αρχίσει τα μέτρα να χαλαρώνουν, επιλέγετε για δεύτερη φορά τη συζήτηση δια περιφοράς, θέτοντας μάλιστα και θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για συζήτηση.

Διαφωνούμε με την επιλογή της δια περιφοράς συζήτησης των θεμάτων, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, ούτε και να θέσει προς συζήτηση θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως έχει δικαίωμα. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για πολύ σημαντικά θέματα. Είναι προφανές ότι αυτό το διάστημα απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών δια περιφοράς, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να περνούν σοβαρές αποφάσεις άρον – άρον, χωρίς καμία ουσιαστική κουβέντα. Ζητάμε λοιπόν άμεσα να αξιοποιηθούν και στο Δήμο Καλυμνίων οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη, πλατφόρμες συζήτησης όπως Ζoom, Webex κτλ) και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος και την Περιφέρεια. Εξάλλου ο ίδιος ο Δήμαρχος συμμετείχε σε τηλεδιασκέψεις από το γραφείο του στο Δήμο περισσότερες από μία φορές. Τέλος δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραστούμε σε κανένα άλλο συμβούλιο μετά από το σημερινό ή σε συνεδρίαση επιτροπής δια περιφοράς.

 

Για την παράταξη,

 

Ο επικεφαλής

ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση