25 Απριλίου 2024 | 23:27

Δελτίο Τύπου Από την Παράταξη "Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση" για την επερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ

Δημοσιεύτηκε 12:28 - 04/06/2020 Δελτίο Τύπου Από την Παράταξη "Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση" για την επερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ

Με δελτίο τύπου , η Παράταξη "Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση" , γνωστοποιεί πως θα απέχει από την επερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται : "Ο πρωτοφανής τρόπος με τον οποίο θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες, κεκαλυμμένες με το πέπλο της πανδημίας του COVID-19, παραλείποντας κάθε τρόπο πληροφόρησης των μετόχων για τα πεπραγμένα και την γενικότερη πορεία της εταιρείας, δημιουργώντας ένα διάστημα σχεδόν διετίας χωρίς Γενική Συνέλευση, μπορεί να παρουσιάζεται ως σύννομος αλλά για εμάς στερείται ηθικής βάσης" ενώ στηρίζει αυτή την στάση της κυρίως στις εντάσεις που δημιουργήθηκαν σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια με θέμα τον καταμερισμό των μετοχών της ΑΝΕΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου :

 

Δημοτική Παράταξη Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση

Επικεφαλής Μαστροκούκος Ιωάννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την εκλογική διαδικασία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΚ, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον λαό της Καλύμνου για την απόφαση της παράταξης μας να απέχει της διαδικασίας.

Ο πρωτοφανής τρόπος με τον οποίο θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες, κεκαλυμμένες με το πέπλο της πανδημίας του COVID-19, παραλείποντας κάθε τρόπο πληροφόρησης των μετόχων για τα πεπραγμένα και την γενικότερη πορεία της εταιρείας, δημιουργώντας ένα διάστημα σχεδόν διετίας χωρίς Γενική Συνέλευση, μπορεί να παρουσιάζεται ως σύννομος αλλά για εμάς στερείται ηθικής βάσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε η συμμετοχή μας να αποτελέσει άλλοθι σε αυτήν την πρακτική.

Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι οι μεθοδεύσεις ορισμένων, οι οποίες ξεκίνησαν από πολύ νωρίς,στα επεισοδιακά Δημοτικά Συμβούλια με θέμα τον τρόπο καταμερισμού των μετοχών της εταιρείας και συνεχίστηκαν με μια πρωτοφανή καθυστέρηση στην αλλαγή της διοίκησης της ΑΝΕΚ, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος,αφού επί της ουσίας η παράταξη μας στερήθηκε του δικαιώματος να διεκδικήσει ενεργή συμμετοχή στη διαχείριση της ΑΝΕΚ, και μάλιστα σε μια εποχή που η Δημοτική Αρχή προσβλέπει σε διευρυμένη συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Πλέον, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται θέτει ουσιαστικά εμπόδια ακόμη και στην απλή ενημέρωση μας για τα ζητήματα της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, η αποχή μας από μία προδιαγεγραμμένη εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να θεωρηθεί από κανέναν ως δείγμα αδιαφορίας. Επιδίωξη μας είναι πάντοτε η πρόοδος της εταιρείας και τελικά της Καλύμνου.

Από το γραφείο τύπου.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση