19 Απριλίου 2024 | 19:03

Σχολεία: Διαβάστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Δημοσιεύτηκε 17:59 - 06/09/2020 Σχολεία: Διαβάστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Πώς θα γίνεται η χρήση μάσκας, τι ισχύει για διαλείμματα, απουσίες και τις άδειες ειδικού σκοπού

Μία ιδιότυπη σχολική χρονιά θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα καθώς βρισκόμαστε ακόμα στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού. Το μόνο σίγουρο είναι, όπως λένε οι ειδικοί, ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για το καλό των μαθητών με κανόνες ασφαλείας, όπως η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας, αλλά και τα «διαλείμματα μάσκας» για αποφόρτιση, την τάξη-«φυσαλίδα» που θα περικλείει τους μαθητές μίας και μόνο τάξης σε διάφορες δραστηριότητες, τον σχολαστικό καθαρισμό των αιθουσών και καθημερινή ρουτίνα υγιεινής με χρήση αντισηπτικών από όλους τους μαθητές.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει και ο αγιασμός - μετά τις 11 το πρωί καθώς είναι η ημέρα εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και οι ιερείς έχουν το πρωί λειτουργίες. Σε ό,τι αφορά τον αγιασμό, η υπουργός είπε ότι θα το συζητήσει με την Εκκλησία, να γίνει ανά τάξη, σε εξωτερικούς χώρους και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Το νέο σχολικό σκηνικό περιλαμβάνει χρήση μασκών, οι οποίες θα διανεμηθούν στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Θα είναι υφασμάτινες σε δύο μεγέθη, μια πιο μεγάλη για τα μεγαλύτερα και μια μικρή για τα μικρά παιδιά, οι οποίες θα έχουν δύο στρώσεις υφάσματος καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση αλλά λεπτή ίνα. Οι γονείς ανησυχούν όπως προκύπτει από τις ομοσπονδίες γονέων και κηδεμόνων σε όλη τη χώρα, με τον προβληματισμό τους να εστιάζεται, εκτός από τη χρήση μάσκας, στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, αλλά και στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων.

Αναλυτικά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια εδω

Προσαρμοσμένη αναζήτηση