Το ταυτόχρονο τριπλό κόψιμο καλωδίου οπτικών ινών επικαλείται η Vodafone για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της την Τετάρτη, με την εταιρείας να υποστηρίζει πως το διεθνές καλώδιο οπτικής ίνας της έχει κοπεί στην Ιταλία, στην Τουρκία και στη Βουλγαρία, απομονώνοντας το δίκτυο της χώρας μας. Για τουλάχιστον δύο ώρες το δίκτυο της εταιρείας ήταν σχεδόν εκτός λειτουργίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ενημέρωση του κοινού έγινε μόλις λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «λόγω ταυτόχρονου κοψίματος οπτικής ίνας σε 3 διαφορετικές οδεύσεις (Βουλγαρία, Τουρκία, Σλοβενία-Κροατία), αντιμετωπίσαμε πρόβλημα σε υπηρεσίες internet σταθερής και κινητής. Έγιναν αμέσως οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες και το πρόβλημα σταδιακά αποκαθίσταται. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση».
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ethnos.gr, αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει η εταιρεία στο δίκτυο της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, αλλά και άλλων κρατών.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία υποστήριζε νωρίς το απόγευμα πως το πρόβλημα θα λυθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών, ενώ νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας η κατάσταση θεωρούταν πως «ομαλοποιείται», χωρίς να έχει αποκατασταθεί πλήρως.
thepressproject.gr