5 Οκτωβρίου 2022 | 14:13

Κορονοϊός: Πώς δεν θα χαλούν σε καμία περίπτωση οι διακοπές των τουριστών στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε 11:38 - 07/07/2022 Κορονοϊός: Πώς δεν θα χαλούν σε καμία περίπτωση οι διακοπές των τουριστών στην Ελλάδα

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και παρά τα κρούσματα να καλπάζουν στη χώρα, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι απειροελάχιστα.

Την ίδια ώρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν προβλέπουν συνθήκες οι οποίες θα “χαλάσουν” τις διακοπές των τουριστών!

Αυτό αποδεικνύεται και από την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις 16/4/2021 σχετικά με τα “Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19”, όπου ένα κρούσμα ασυμπτωματικό ή με ήπια συμπτώματα δεν είναι υποχρεωμένο να απομονωθεί.

Ειδικότερα στο «Παράρτημα ΙΙΙ «Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19» αναφέρεται ότι εάν ένας επισκέπτης παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη COVID-19, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

1. Άμεση ενημέρωση του υγειονομικού υπεύθυνου του καταλύματος ο οποίος φροντίζει να εφαρμοσθούν τα μέτρα για την απομόνωση του ασθενή στο δωμάτιό του. Στον ασθενή χορηγείται χειρουργική μάσκα.

Επιπλέον ενημερώνεται ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται το τουριστικό κατάλυμα ή στην περίπτωση που δεν υπάρχει, καλείται ιατρός από δομή υγείας με την οποία έχει διασυνδεθεί το κατάλυμα, για αξιολόγηση του περιστατικού. Ο ιατρός εισέρχεται στο δωμάτιο του ύποπτου κρούσματος εφαρμόζοντας τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, προστατευτικά γυαλιά, αδιάβροχες ρόμπες, γάντια).

2. Αν ο ασθενής έχει ανάγκη νοσηλείας, διακομίζεται μέσω ΕΚΑΒ (απλό/πλωτό ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) προς την μονάδα υγείας που έχει τις προδιαγραφές να νοσηλεύει ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη

3. Άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ από τον υγειονομικό υπεύθυνο του ξενοδοχείου (210 5212054 ή 1135, 24ωρη λειτουργία), αναφορικά με το ύποπτο/επιβεβαιωμένο κρούσμα

4. Να γίνεται χρήση των δωματίων καραντίνας από θετικά κρούσματα που χρήζουν απομόνωσης με τη σύμφωνη γνώμη του συνεργαζόμενου με το κατάλυμα ιατρού.

5. Σε ασυμπτωματικά θετικά άτομα ή όταν έχουν ήπια συμπτωματολογία που δεν χρειάζεται νοσηλεία συστήνεται απομόνωση του κρούσματος για 5 ημέρες η οποία λήγει χωρίς επιπλέον διαγνωστικό έλεγχο. Αν για οποιοδήποτε λόγω υπάρξει ανάγκη μετακίνησης με μεταφορικό μέσο αυτή γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας προσώπου υψηλής προστασίας (FFP2, KN 95)».

NEWS24/7

Προσαρμοσμένη αναζήτηση