25 Ιουνίου 2024 | 04:32

Ηράκλειο: Μητέρα άφησε μόνα τους για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της

Δημοσιεύτηκε 15:48 - 30/05/2023 Ηράκλειο: Μητέρα άφησε μόνα τους για δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της

Σε δύο χρόνια φυλακή καταδικάστηκε μια μητέρα από το Ηράκλειο της Κρήτης που άφησε μόνα τα τρία ανήλικα παιδιά της για δύο ημέρες, το ένα εξ αυτών παραπληγικό. 

Η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό ειδικού σχολείου της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου και στις 26 Μαΐου πήγαν στο σπίτι της μητέρας και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους από την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, το ένα από τα αγοράκια είναι παραπληγικό, με ειδικές ανάγκες φροντίδας.

Όπως είπαν οι δύο καταγγέλλοντες στους αστυνομικούς του τμήματος Μινώα, γείτονες ανέφεραν ότι τα παιδιά έμεναν συχνά μόνα στο σπίτι.

Εν τέλει, τα τρία παιδιά, ηλικίας 11, 9 και 6 ετών, με εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Ηράκλειο: Η σύλληψη της μητέρας και ο «εθισμός στο διαδίκτυο»

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν την 33χρονη μητέρα των παιδιών, Ελληνίδα με καταγωγή εκτός Κρήτης, η οποία ζει τους τελευταίους μήνες σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος με τα τρία ανήλικα παιδιά και τον σύντροφό της, με τον οποίο απέκτησε σχέση το τελευταίο διάστημα, ούσα σε διάσταση με τον 47χρονο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών, που ζει στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως περιγράφεται στην έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας, τα παιδιά υποστηρίζουν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έμειναν μόνα στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους με τον «θείο» έφευγαν και πήγαιναν συχνά στο Ηράκλειο.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή και χθες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

lifo.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση