23 Ιουλίου 2024 | 15:22

Κεφαλονιά: Ψαροντουφεκάς βρήκε τεράστια νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε βάθος 10 μέτρων - «Το πιο παράξενο πράγμα»

Δημοσιεύτηκε 13:53 - 27/06/2023 Κεφαλονιά: Ψαροντουφεκάς βρήκε τεράστια νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε βάθος 10 μέτρων - «Το πιο παράξενο πράγμα»

Μια τεράστια νάρκη, σε βάθος μόλις 10 μέτρων βρήκε ένας ψαροντουφεκάς στη νότια Κεφαλονιά.

 

«Μια μέρα σαν την χτεσινή είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ελεύθερη κατάδυση, βουτώντας για ψαροντούφεκο. Στα καταγάλανα νερά της νότιας Κεφαλονιάς σε σχετικά μικρό βάθος 10 μ ανακάλυψα μια νάρκη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχους… Η πρώτη σκέψη που έκανα μετά το δέος που μου προκάλεσε το θέαμα της νάρκης ήταν αν είναι ακόμα ενεργή, αν μπορούσε ακόμα να κάνει την δουλειά που αρχικά είχε κατασκευαστεί και κατά ποσό ήταν επικίνδυνη σε τόσο μικρό βάθος για κάποιο αλιευτικό που σηκώνει δίχτυα η κάποιο μεγάλο σκάφος που θα έριχνε άγκυρα απάνω του. Επόμενη σκέψη ήταν να πάρω τηλέφωνο όταν βγω από το νερό την Ευτυχία Πενταράκη, τη φίλη μου που γνωρίζει από τέτοια περιστατικά να με καθοδηγήσει σε τι ενέργειες πρέπει να προβώ… Αφού βιντεοσκόπησα την νάρκη με υποβρύχια κάμερα πήρα το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας και ενημέρωσα το κατά τόπους λιμεναρχείο για τις απαραίτητες ενέργειες», διηγήθηκε στην ΕΡΤ.

 

«Μπορεί το ψάρεμα να μην είχε μεγάλους ροφούς η χοντρά μαγιάτικα, είχε σίγουρα αυτό που στην πραγματικότητα όλοι βουτάμε να βρούμε (κάτι που κανένας άλλος δεν έχει δει η πιάσει όμοιό του) τόνισε».

 

«Σίγουρα μια τέτοια ανακάλυψη είναι από τις ιστορίες που θα λέω όταν με ρωτούν, τι είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχεις δει όλα αυτά τα χρόνια που βουτάς», λέει χαρούμενος ο Π. Δημάκος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση