24 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:47

Συγκλονιστικό: Γυναίκα παίζει βιολί την ώρα που χειρουργείται στον εγκέφαλο

Δημοσιεύτηκε 17:22 - 19/02/2020 Συγκλονιστικό: Γυναίκα παίζει βιολί την ώρα που χειρουργείται στον εγκέφαλο

Η 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να της αφαιρεθεί όγκος στον εγκέφαλο. Σε ένα χειρουργείο που απαιτούσε ακρίβεια χιλιοστού η ασθενής έπαιζε βιολί, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τμήματα του εγκεφάλου της, που ελέγχουν τις κινήσεις των χεριών της δεν θα υποστούν βλάβη.Στο βίντεο που τραβήχτηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου King’s College, στο Λονδίνο και αναρτήθηκε από τον Independent, αποδεικνύεται η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ο όγκος βρισκόταν στον δεξιό πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου της, κοντά σε περιοχή στην οποία ελέγχονται οι κινήσεις των χεριών.

Ο δρ. Κειγιουμάρς Άσκαν, επίκουρος καθηγητής Νευροχειρουργικής του νοσοκομείου ανέλαβε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της Τέρνερ να συνεχίσει να παίζει μουσική.

"Κατορθώσαμε να αφαιρέσουμε πάνω από το 90% του όγκου, συμπεριλαμβανομένων και όλων των περιοχών που ήταν ύποπτες για επιθετική δραστηριότητα, ενώ διατηρήσαμε την πλήρη λειτουργικότητα του αριστερού της χεριού", ανέφερε χαρακτηριστικά ο δρ. Άσκαν.

Οι γιατροί χαρτογράφησαν τον εγκέφαλο της Ντάγκμαρ Τέρνερ, ώστε να ταυτοποιήσουν ποιες περιοχές ενεργοποιούνταν όταν εκείνη έπαιζε βιολί, όταν μίλαγε και όταν κινούταν. Με αυτόν τον τρόπο όταν προχώρησαν στην κρανιοτομή αφαίρεσαν τις περιοχές που δεν θα επηρεάζαν αυτές τις λειτουργίες.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση