21 Φεβρουαρίου 2024 | 10:06

Ουκρανία: Γιατί ο Μπάιντεν μίλησε για "παγκόσμιο πόλεμο"

Δημοσιεύτηκε 10:58 - 11/02/2022 Ουκρανία: Γιατί ο Μπάιντεν μίλησε για "παγκόσμιο πόλεμο"

O Τζο Μπάιντεν ανεβάζει ολοένα και περισσότερο τους έτσι και αλλιώς δραματικούς τόνους που χρησιμοποιεί όταν μιλάει για την ένταση με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία προειδοποιώντας ότι "άμεσα τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ άσχημη" τροπή. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία για τη διάσωση Αμερικανών πολιτών.

Η Ρωσία, κατά την μόνιμη εδώ και μήνες τακτική της, αρνείται ότι επιθυμεί να εισβάλλει στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες της στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Ισχυρίζεται όμως ότι επιθυμεί να αποτρέψει τυχόν "επέκταση" του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν κατά την έκκλησή του χρησιμοποίησε μάλιστα τη φράση παγκόσμιος πόλεμος: "Εχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Οταν οι Αμερικανοί αρχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά με τους Ρώσους, έχουμε παγκόσμιο πόλεμο. Ο κόσμος μας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ήταν" τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

NEWS247.GR

Προσαρμοσμένη αναζήτηση