Λίγες ώρες έμειναν για την αυριανή ημέρα στο Λονδίνο, όπου ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς σε μια σπάνια και μεγαλοπρεπή τελετή -  η πρώτη από το 1953, όταν στέφθηκε βασίλισσα η μητέρα του Ελισάβετ. 

Τα πεζοδρόμια στις δύο διαδρομές από όπου θα περάσει η βασιλική πομπή πριν και μετά το Αββαείο του Ουέστμινστερ ήδη έχουν γεμίσει από δεκάδες royal fans που έχουν κατασκηνώσει εκεί, προκειμένου να καταφέρουν αν δουν από κοντά το ιστορικό γεγονός. 

 

λονδινο στεψη

Το Λονδίνο αναμένεται να «βουλιάξει» από κόσμο και η βρετανική αστυνομία θα αναπτύξει 29.000 άνδρες στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων της στέψης αλλά και των θεατών. 

λονδινο στεψη

Οι «κατασκηνωτές της στέψης» έχουν εφοδιαστεί με αντίσκηνα, κουβέρτες,υπνόσακους,  αδιάβροχα και ομπρέλες καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία του Λονδίνου προβλέπει για αύριο βροχές και καταιγίδες, που δυστυχώς αναμένεται να χαλάσουν τα σχέδια των διοργανωτών.

λονδινο στεψη

λονδινο στεψη

λονδινο στεψη

Οι προβλέψεις ωστόσο για κακοκαιρία δεν πτοούν του φανς της βασιλικής οικογένειας που δεν χάνουν το χιούμορ τους…

λονδινο στεψη

Πολλοί μάλιστα έχουν φορέσει ειδικά για την περίσταση αντίστοιχα ρούχα και αξεσουάρ.

λονδινο στεψη

λονδινο στεψη

λονδινο στεψη

Καθώς η κίνηση στο μετρό του Λονδίνου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, Κάρολος και Καμίλα, σε μία πρωτότυπη ιδέα, ηχογράφησαν οι ίδιοι το μήνυμα “mind the gap” (προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας) που ακούγεται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα σε κάθε σιδηροδρομικό σταθμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλους τους σταθμούς του μετρό του Λονδίνου.

πηγη skai.gr