29 Απριλίου 2024 | 02:11

Κολομβία: "Παράδειγμα απόλυτης επιβίωσης" - Πώς τα 4 παιδιά επέζησαν στη ζούγκλα για 40 μέρες

Δημοσιεύτηκε 20:07 - 10/06/2023 Κολομβία: "Παράδειγμα απόλυτης επιβίωσης" - Πώς τα 4 παιδιά επέζησαν στη ζούγκλα για 40 μέρες

Υποσιτισμένα και γεμάτα τσιμπήματα εντόμων εντοπίστηκαν τα τέσσερα παιδιά που περιπλανιούνταν στη ζούγκλα του Αμαζονίου στη νότια Κολομβία αφότου συνετρίβη το μικρό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευαν την 1η Μαΐου.

Τα παιδιά ηλικίας δεκατριών, εννέα, τεσσάρων ετών κι ενός έτους κατάφεραν να επιβιώσουν επί 40 ημέρες στη ζούγκλα και επέζησαν από σφοδρές καταιγίδες σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της χώρας, όπου ζουν αρπακτικά ζώα και φυλές που φέρουν οπλισμό.

 

"Μας έδωσαν ένα παράδειγμα απόλυτης επιβίωσης που θα μείνει στην ιστορία", δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο.

Τα τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με τον Guardian, προέρχονταν από την κοινότητα των ιθαγενών Huitoto. Αν και υποσιτισμένα, κανένα τους δεν ήταν σε σοβαρή κατάσταση, ακόμη και το μικρότερο παιδί, το οποίο πέρασε τα πρώτα του γενέθλια στη ζούγκλα.

Πώς κατάφεραν να επιβιώσουν στη ζούγκλα

Ο John Moreno, ένας εκ των ηγετών των ιθαγενών από το κοντινό Vaupes, εικάζει για τα παιδιά ότι επιβίωσαν τρώγοντας τρόφιμα από τα κιτ επιβίωσης που έριξε στη ζούγκλα η ομάδα έρευνας, αλλά η εκπαίδευση που έλαβαν από τη γιαγιά τους μπορεί επίσης να ήταν ζωτικής σημασίας.

"Πρόκειται για ένα παρθένο δάσος, πυκνό και επικίνδυνο... και θα είχαν χρησιμοποιήσει τη γνώση που απέκτησαν στην κοινότητα, τη γνώση των προγόνων τους, προκειμένου να επιβιώσουν", δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Cambio.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν βρει μισοφαγωμένα φρούτα, αυτοσχέδια καταφύγια και διάφορα είδη, ανάμεσά τους το μπιμπερό του μικρότερου παιδιού, κατά τη διάρκεια της κοπιώδους έρευνας.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν έκτοτε στην πόλη Σαν Χοσέ ντε Γκουαβιάρε για υγειονομικές εξετάσεις και ψυχολογικές αξιολογήσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση