22 Μαϊος 2024 | 01:45

Το ρουμπίνι «Estrela de Fura» πωλήθηκε 34,8 εκατομμύρια δολάρια

Δημοσιεύτηκε 20:53 - 13/06/2023 Το ρουμπίνι «Estrela de Fura» πωλήθηκε 34,8 εκατομμύρια δολάρια

Ρουμπίνι 55,22 καρατίων πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη έναντι 34,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πολύτιμη πέτρα γνωστή ως «Estrela de Fura» παρουσιάστηκε από τον οίκο δημοπρασιών στο Ντουμπάι τον περασμένο Μάιο. Προωθήθηκε ως το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο ρουμπίνι που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία, με προσδοκίες να πωληθεί σε τιμή άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ρουμπίνι πωλήθηκε στη δημοπρασία του Sotheby's Magnificent Jewels στις 8 Ιουνίου.

Ο Κουίγκ Μπρούνινγκ, επικεφαλής του τομέα κοσμημάτων του Sotheby's στη Νέα Υόρκη δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA Media ότι ενθουσιάστηκε όταν είδε την πέτρα «Estrela de Fura για πρώτη φορά. «Με το άνευ προηγουμένου μέγεθος, το διαπεραστικό του χρώμα και τον σπάνιο βαθμό οπτικής διαφάνειας και διαύγειας, άξιζε πραγματικά την τιμή ρεκόρ σήμερα, καθώς τώρα εντάσσεται στις τάξεις των πιο θρυλικών πολύτιμων λίθων του κόσμου» είπε ο Μπρούνινγκ.

Όταν η ακατέργαστη κόκκινη πέτρα ανακαλύφθηκε στο Μοντεπέζ της Μοζαμβίκης τον Ιούλιο του 2022, ήταν 101 καράτια, ήταν το μεγαλύτερο ρουμπίνι ποιότητας πολύτιμου λίθου που ανακαλύφθηκε ποτέ. Αφού διαμορφώθηκε και γυαλίστηκε στην Μπανγκόκ, η πέτρα ονομάστηκε «Estrela de Fura» από την εταιρεία εξόρυξης που την ανακάλυψε.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση