3 Μαϊος 2024 | 06:48

«Νεκρή» άρχισε να χτυπά μέσα από το φέρετρο, στην αγρύπνια

Δημοσιεύτηκε 00:41 - 15/06/2023 «Νεκρή» άρχισε να χτυπά μέσα από το φέρετρο, στην αγρύπνια

Ήταν μία στιγμή που δύσκολα θα ξεχάσουν τα περίπου 20 άτομα που βρίσκονταν στην αγρύπνια της Μπέλα Μοντόγια. Κάποια στιγμή, άρχισαν να ακούνε θορύβους από το φέρετρο. Ήταν η «νεκρή», που χτυπούσε από μέσα, καθώς ήταν ακόμη εν ζωή. 

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Εκουαδόρ, όταν οι γιατροί κήρυξαν- λανθασμένα όπως προέκυψε- νεκρή την 76χρονη Μπέλα Μοντόγια. Ώρες αργότερα, εκείνη άρχισε να χτυπά το φέρετρο στο οποίο ήταν κλεισμένη

«Μας κατατρόμαξε όλους», δήλωσε ο γιος της, Ζιλμπέρτο Μπαρμπέρα, στο Associated Press και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της μητέρας του παραμένει κρίσιμη. 

Η Μπέλα Μοντόγια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή, αφότου υπέστη πιθανότατα εγκεφαλικό και ανακοπή. Όταν δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης, ο γιατρός ανακοίνωσε τον θάνατό της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

Ο Ζιλμπέρτο Μπαρμπέρα δήλωσε πως η μητέρα του δεν είχε τις αισθήσεις της όταν μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Λίγες ώρες αργότερα ένας γιατρός τον ενημέρωσε πως ήταν νεκρή και του παρέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου.  

Η οικογένειά της τη μετέφερε σε γραφείο τελετών και έκαναν αγρυπνία την Παρασκευή, όταν άρχισαν να ακούνε παράξενους θορύβους. «Ήμασταν περίπου 20 άτομα εκεί. Έπειτα από σχεδόν πέντε ώρες της αγρυπνίας, άρχισαν να ακούγονται ήχοι από το φέρετρο. Η μητέρα μου ήταν τυλιγμένη σε σεντόνια και χτυπούσε το φέρετρο. Όταν πλησιάσαμε, είδαμε ότι ανέπνεε με δυσκολία», περιέγραψε ο γιος της. 

 

Οι συγγενείς μετέφεραν εσπευσμένα τη γυναίκα ξανά στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνωμένη, αλλά οι γιατροί δεν δίνουν πολλές ελπίδες στους συγγενείς. Τώρα, το υπουργείο Υγείας κάνει έρευνα για τους γιατρούς και τεχνική επιτροπή εξετάζει τον τρόπο έκδοσης πιστοποιητικών θανάτου στο νοσοκομείο. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση