28 Απριλίου 2024 | 03:53

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του

Δημοσιεύτηκε 15:11 - 20/06/2023 Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ανθρώπων που επιβαίνουν στο σκάφος, το οποίο φέρεται να διαθέτει οξυγόνο για περίπου 96 ώρες ακόμη...

 

Το υποβρύχιο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions, διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή αν έχει αναδυθεί και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές. 

 

Σύμφωνα με την οικογένειά τους, ένας Πακιστανός επιχειρηματίας και ο γιος του είναι μεταξύ των πέντε επιβαινόντων στο μικρό τουριστικό υποβρύχιο. Συγκεκριμένα, ο Σαχζάντα Νταγούντ, αντιπρόεδρος του ομίλου Engro, με έδρα το Καράτσι του Πακιστάν, και ο γιος του Σουλεϊμάν, βρίσκονται στο καταδυόμενο σκάφος, επεσήμανε η οικογένειά τους.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Δισεκατομμυριούχοι και επιχειρηματίες ανάμεσα στους επιβάτες

Στο μεταξύ, η OceanGate Expeditions είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι μεταξύ των επιβαινόντων είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του

Στο καταδυόμενο σκάφος βρίσκεται ο 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του

Ο πέμπτος επιβάτης είναι ο Στόκτον Ρας, ιδρυτής και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OceanGate.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια κοστίζουν 250.000 δολάρια για ένα οκταήμερο ταξίδι που περιλαμβάνει καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος 3.800 μέτρων. Το ναυάγιο βρίσκεται περίπου 435 μίλια νότια του Σεντ Τζονς, στο Νιουφάουντλαντ. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση