21 Φεβρουαρίου 2024 | 16:44

Ανταρσία στη Ρωσία: Μυστήριο με τον Πούτιν - Αναφορές ότι το αεροπλάνο του έφυγε από τη Μόσχα

Δημοσιεύτηκε 20:16 - 24/06/2023 Ανταρσία στη Ρωσία: Μυστήριο με τον Πούτιν - Αναφορές ότι το αεροπλάνο του έφυγε από τη Μόσχα

Ρωσικός ιστότοπος που επικαλείται γνωστό σύστημα εντοπισμού αεροσκαφών ανέφερε ότι το αεροπλάνο του Πούτιν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα.

Ο ιστότοπος Vaznie Istorii επικαλούμενος το Flightradar, έγραψε ότι το αεροσκάφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μερικές ώρες μετά την έναρξη της ανταρσίας της Wagnerαπογειώθηκε από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

«Ο προορισμός της πτήσης δεν έχει διευκρινιστεί, εξαφανίστηκε από το σύστημα εντοπισμού κοντά στην περιοχή Τβερ. Μια από τις κατοικίες του Πούτιν βρίσκεται στην περιοχή του Τβερ», γράφει ο ιστότοπος.

Την ώρα που σημειώνεται μαζική φυγή από τη Μόσχα και η Λετονία έκλεισε τα σύνορά της προς τους Ρώσους πολίτες, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος Vazhniye Istorii (Σημαντικές Ιστορίες), πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος τύπου Bombardier BD-700 του στενού συνεργάτη του Πούτιν, Αρκάντι Ρότενμπεργκ, απογειώθηκε από τη Μόσχα στις 11:30 τοπική ώρα και προσγειώθηκε στο Μπακού, ανέφερε το κανάλι Telegram. Επιπλέον, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντένις Μαντούροφ φέρεται να αναχώρησε από τη Μόσχα και το αεροπλάνο του να προσγειώθηκε στην Τουρκία. Επιπλέον, το τζετ του ολιγάρχη Βλαντίμιρ Ποτάνιν αναμένεται επίσης να αναχωρήσει από τη Μόσχα, αναφέρει ο ιστότοπος

Από την πλευρά του, το RIA Novosti μετέδωσε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο.

Το κανάλι VChK-OGPU στο Telegram επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι αναμεταδότες της προεδρικής ειδικής πτητικής μονάδας Rossiya TU-214PU (ειδικό αεροσκάφος επιτρέπει τη διοίκηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου) που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Βνούκοβο με κατεύθυνση προς την Αγία Πετρούπολη, απενεργοποιήθηκαν κοντά στην περιοχή Τβερ.

news247

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση