22 Απριλίου 2024 | 04:09

Webinar – Καλλιεργώντας Θετικό Κλίμα Μάθησης στο Σπίτι (Video)

Δημοσιεύτηκε 19:36 - 17/04/2020 Webinar – Καλλιεργώντας Θετικό Κλίμα Μάθησης στο Σπίτι (Video)

Webinar – Καλλιεργώντας Θετικό Κλίμα Μάθησης στο Σπίτι

Λευκή Κουρέα
Επίκουρος Καθηγήτρια
Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών, Σχολή Επιστημών Αγωγής

O περιορισμός στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργεί στρες και αναστάτωση ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς. Η συνεχής επαφή ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας μπορεί να επιφέρει έντονες διαφωνίες και πληγωμένες καρδιές.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία των παιδιών έρχεται να προσθέσει ακόμη μια μεγάλη πρόκληση στην καθημερινότητα της οικογένειας μιας και απαιτεί την εκμάθηση νέων τεχνολογικών δεξιοτήτων και την αξιοποίηση εκείνων των περιορισμένων πόρων στο σπίτι με τρόπο ώστε όλοι να είναι παραγωγικοί και ήρεμοι.

Ευτυχώς, υπάρχουν ενέργειες τις οποίες η οικογένεια μπορεί να ακολουθήσει για να πετύχει μια αρμονική και ειρηνική συμβίωση ανάμεσα στα μέλη της.

Αξιοποιώντας τις βασικές αρχές του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (ή αλλιώς Σύστημα ΠροΘεΣυ), τα μέλη της οικογένειας αναδιοργανώνουν το πλαίσιο της καθημερινότητάς τους ξεκινώντας από το βασικό ερώτημα «Πώς θα θέλαμε να συμπεριφερόμαστε ο ένας προς τον άλλο όταν είμαστε μαζί στο σπίτι; Θέλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί; Να δείχνουμε σεβασμό; Να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο;»

Τα επόμενα βήματα αυτών των ενεργειών για την αναπλαισίωση της καθημερινότητάς μας στο σπίτι θα τα μιλήσουμε στο επικείμενο τηλε-σεμινάριο που θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στην οικογένεια να αναπτύξει ένα πλάνο θετικού κλίματος στο σπίτι που καλλιεργεί τη μάθηση και ενδυναμώνει τον κοινωνικό-συναισθηματικό τομέα όλων των μελών.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο παρακάτω. Μεταβείτε κατευθείαν στο 12ο λεπτό για την έναρξη του σεμιναρίου.

 

 

unic.ac.cy

Προσαρμοσμένη αναζήτηση