21 Φεβρουαρίου 2024 | 17:39

Στις 20 Μαΐου ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκε 16:38 - 24/04/2023 Στις 20 Μαΐου ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο ορίζει τη μέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών εκτός Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, η οποία ορκίστηκε χθες, κατέθεσαν στο  Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Η 20η Μαΐου ορίστηκε ως ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας, μία μέρα δηλαδή πριν τη διεξαγωγή τους στη χώρα μας. 

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου, με την υπ΄ αριθμ. 83/2013 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές εκτός Ελλάδος έχουν οι εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

Προβλέπεται, επίσης, πως η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδος θα διαρκέσει από 07:00 έως 19:00 (τοπική ώρα κάθε χώρας).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση