21 Φεβρουαρίου 2024 | 11:30

Στην άλλη άκρη του κόσμου η καρδιά χτυπάει σταθερά Ελληνικά και Καλύμνικα

Δημοσιεύτηκε 11:17 - 24/02/2020 Στην άλλη άκρη του κόσμου η καρδιά χτυπάει σταθερά Ελληνικά και Καλύμνικα

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργασιών και  ανασυγκρότησης βρίσκεται το νέο συμβούλιο της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Ντάργουιν της Αυστραλίας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο ξεκίνησε εργασίες συντήρησης του Kalymnian Hall αλλά και του περιβάλλοντα χώρου.

Εργασίες καθόλου εύκολες μιας και ο χώρος το χρειάζονταν αυτό πολύ καιρό. Καθαρίσματα, βαψίματα, επιδιορθώσεις μικρές και μεγάλες μπήκαν στο πρόγραμμα με εθελοντές, προκειμένου ο χώρος να παραδοθεί ανανεωμένος και πανέμορφος στις δραστηριότητες του Kalymnian Brotherhood, μίας αδελφότητας που εκπροσωπεί πάνω από 10.000 Καλύμνιους που κατοικούν στο Ντάργουιν.

Ταυτόχρονα η αδελφότητα οργανώνεται και σε άλλα επίπεδα όπως της προσπάθειας δημιουργίας Επιτροπής νεολαίας αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 14 ετών και πάνω, με σκοπό την διατήρηση της Καλυμνιακής και Ελληνικής συνείδησης, την διατήρηση των εθίμων της Ελλάδας, της Καλύμνου και της Ορθοδοξίας, την διατήρηση των δεσμών με την μητέρα Πατρίδα και βέβαια την απομάκρυνση των παιδιών από περίεργους δρόμους και κινδύνους που δυστυχώς υπάρχουν στο Ντάργουιν.

Η δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των Καλυμνίων του Ντάργουιν αποτελεί βασικό σκοπό μιας και αποτελούν περίπου το 13% του συνολικού πληθυσμού του Ντάργουιν και το 75% του συνολικού αριθμού των Ελλήνων που κατοικούν εκεί.

Η συσπείρωση τους σε συνεργασία με την Ελληνική κοινότητα  μόνο θετικά μπορεί να δώσει σε μία περίοδο δύσκολη όσον αφορά τις δουλειές στην περιοχή.

Εμείς από εδώ τους προσφέρουμε ένα έξτρα βήμα μεταφοράς των δραστηριοτήτων τους αλλά και μετάδοσης των προβλημάτων τους προκειμένου να εισακουστούν περισσότερο. Καλή σας δύναμη αδέλφια, η Κάλυμνος δεν σας ξεχνάει ποτέ.    

Προσαρμοσμένη αναζήτηση