7 Μαϊος 2024 | 03:45

Αυστηροποίηση των μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κοροναϊού από τον Δήμο Καλυμνίων

Δημοσιεύτηκε 22:00 - 02/04/2020 Αυστηροποίηση των μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κοροναϊού από τον Δήμο Καλυμνίων

"Οπλισμένος" με ομόφωνη απόφαση - αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς , εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Καλυμνίων στο ΑΙΓΑΙΟ TV.
Αλλάζοντας ρότα, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία γνωστοποιεί την διεκδίκηση της αυστηροποίσης των μέτρων, την επιθυμία για την ασφάλεια όλων των κατοίκων της Καλύμνου αλλά και κάνοντας έκκληση προς όλους τους απανταχού Καλύμνιους, να μην επισκεφθούν το νησί ούτε πριν αλλά ούτε κατά την περίοδο του Πάσχα, "για το καλό όλων μας", 'οπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίνουν σε αυστηρή καραντίνα σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση, μισθωμένη από τον Δήμο Καλυμνίων για 14 μέρες αναγκαστικά, εφόσον εγκριθεί αυτή η μίσθωση από το κεντρικό κράτος.

Τα μέτρα έπονται της πρώτης εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Κω,  προς αποφυγήν εξάπλωσης του ιού εδώ. Νωρίτερα οι τοπικές ναυτιλιακές εταιρείες ΑΝΕΚ και ΛΑΦΆΣΙ  ανέστειλαν τα δρομολόγια τους προς Μαστιχάρι ενώ μένει να διευκρινιστεί αν θα εκτελούνται αποκλειστικά μεταφορές ασυνόδευτων οχημάτων και του στρατού και όχι επιβατών από την ΑΝΕΜ Ferries .

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση