23 Απριλίου 2024 | 22:29

Πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους κατοίκους των Σπόων

Δημοσιεύτηκε 18:29 - 04/07/2020 Πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους κατοίκους των Σπόων

Κλιμάκιο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας μετέβη χθες στο νησί της Καρπάθου και πραγματοποιήσε τεστ στους κατοίκους και κυρίως στους κατοίκους των Σπόων.

Με ανακοίνωση του αργά χθες το βράδυ το γραφείο τύπου του δήμου Καρπάθου δίνει την εικόνα για τα τεσ για κορωνοϊό που έγιναν χθες στην Κάρπαθο μετά τα 4 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί.

 Η ανακοίνωση του δήμου Καρπάθου έχει ως εξής: 

Η Δημοτική Αρχή Καρπάθου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες της στον κ.Υπουργό Πολιτικής Προστασίας καθώς και στο Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την άμεση και υπεύθυνη ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Δήμου για διενέργεια ελέγχων κορονοϊού, μετά τα τελευταία κρούσματα που εμφανίστηκαν στο νησί μας. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τριάντα έξι - 36 -τεστ στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου και εκατόν τριάντα δύο -132- τεστ στην Τοπική Κοινότητα Σπόα.

Η Δημοτική Αρχή για άλλη μία φορά υπογραμμίζει την επικινδυνότητα των ημερών που διανύουμε και παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καρπάθου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα προληπτικά μέτρα που έχει υποδείξει η Πολιτική Προστασία.

Όπως είναι γνωστό στο νησί της Καρπάθου υπάρχουν ήδη τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα δύο εκ των οποίων εντοπίστηκαν χθες. 

Για τον λόγο αυτό, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν  στην περιοχή Σπόα Καρπάθου.

Όπως δήλωσε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ»  ο δήμαρχος του νησιού κος Γιάννης Νισύριος, πρόκειται για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού που είχαν εντοπιστεί ήδη θετικοί στον ιό, πριν από μερικές ημέρες.
Και το ζευγάρι αυτό, ήρθε στη χώρα μας από το Τέξας των ΗΠΑ και τους έγινε το σχετικό τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό και αμέσως ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές για να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό (εν αναμονή οδηγιών) στην περιοχή Σπόα. Αξίζει να ησμειωθεί ότι το χωριό είναι ήδη αποκλεισμένο και χθες το απόγευμα έφθασε κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας το οποίο διενήργησε  εκτεταμένους ελέγχου στους κατοίκους.
Η κατάσταση πάντως, είναι υπό πλήρη έλεγχο και εφαρμόζονται επακριβώς οι οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.

rodiaki.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση