24 Απριλίου 2024 | 22:22

Κραυγή αγωνίας από τους εποχικούς υπαλλήλους του τουρισμού

Δημοσιεύτηκε 11:32 - 06/07/2020 Κραυγή αγωνίας από τους εποχικούς υπαλλήλους του τουρισμού

 Οι υποχρεώσεις τρέχουν και είναι πολλοί εκείνοι οι υπάλληλοι αυτού του κλάδου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. ΔΕΗ και τράπεζες συνεχώς ενοχλούν προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι υποχρεώσεις, με την απειλή του κοψίματος του ρεύματος από τους μεν ή της προσφυγής στα δικαστήρια από τους δε. Οι εποχικοί υπάλληλοι των ξενοδοχείων , Αφού έλαβαν 800 ευρώ για την περίοδο του Μαρτίου-Απριλίου, έκτοτε δεν έχουν δει ευρώ στους λογαριασμούς τους και η κατάσταση τους είναι δυσχερής. Μετά από συνεχείς αναβολές στις 7 Ιουλίου φαίνεται ότι θα κληθούν να υποβάλλουν αίτηση οι εποχικοί υπάλληλοι των ξενοδοχείων που δε θα ανοίξουν η δεν έχουν ανοίξει καθόλου προκειμένου να τεθούν σε αναστολή σύμβασης έως τις 30/9/2020 και να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Η δυνατότητα παρέχεται με υπουργική απόφαση καθώς δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι που δεν έδωσαν καθόλου σημεία ζωής προκειμένου να επαναπροσλάβουν τους περυσινούς εργαζόμενους και να τους θέσουν αμέσως μετά σε αναστολή σύμβασης αν οι κρατήσεις τους για φέτος ήταν μηδενικές.

Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης θα πρέπει να συμπληρώσουν στο έντυπο της πλατφόρμας τα στοιχεία τους και την επωνυμία του ξενοδοχείου, το υπουργείο θα κάνει τη διασταύρωση και θα πιστώσει την αποζημίωση.

Λόγω της μετάθεσης των αιτήσεων, πιθανόν να αλλάξουν και οι ημερομηνίες των πληρωμών που αρχικά είχαν προγραμματιστεί από 13/7 έως και 14/7.

Αλλά και οι εργαζόμενοι που έχουν επαναπροσληφθεί και έχουν τεθεί από τον εργοδότη σε αναστολή σύμβασης μπορούν να υποβάλλουν το ίδιο διάστημα τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι και ο εργοδότης υπέβαλλε πρώτος την δική του δήλωση στο σύστημα «Εργάνη» από 7 έως 15 Ιουλίου. Το πρόβλημα είναι σίγουρα γενικό, ωστόσο το αναφέρουμε λόγω του μεγάλου αριθμού συμπατριωτών μας που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ας ελπίσουμε γρήγορα να αντιμετωπιστεί το θέμα γιατί ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση