18 Απριλίου 2024 | 03:12

Για ληστεία... δέκα ευρώ καταδικάστηκε 34χρονος Καλύμνιος

Δημοσιεύτηκε 22:50 - 08/07/2020 Για ληστεία... δέκα ευρώ καταδικάστηκε 34χρονος Καλύμνιος

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 34χρονος Καλύμνιος για τη ληστεία που διέπραξε σε βάρος ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού του, από τον οποίο και απέσπασε το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ!

Ο 34χρονος είχε διαπράξει τη ληστεία πριν από ενάμιση χρόνο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και κρατώντας στα χέρια του ένα μαχαίρι, υπό την απειλή του οποίου ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου να του δώσει όσα χρήματα είχε.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στο εδώλιο του οποίου βρέθηκε ο 34χρονος κατηγορούμενος για ληστεία, απείθεια και οπλοκατοχή. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης Μαρίας Μανώλακα, έπαυσε την ποινική δίωξη για την απείθεια και τον έκρινε ένοχο για τις λοιπές, με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και τριών μηνών (4 έτη για τη ληστεία και έξι μήνες για την οπλοκατοχή). Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής με τον όρο ο 34χρονος, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Μαρτίου 2019, στις 11.10  το βράδυ και μερικές ώρες αργότερα, ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο 34χρονος φορώντας κουκούλα και υπό την απειλή μαχαιριού μπήκε μέσα σε ξενοδοχείο στην Κάλυμνο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Μάλιστα, όταν είδε ότι τα χρήματα ήταν αυτά, πάντα με την απειλή του μαχαιριού ζήτησε από τον ξενοδόχο να του δώσει και άλλα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του έκανε κακό. Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ξενοδόχος έψαχνε τα χρήματα, ήρθε και η αστυνομία με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Τελικά, αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου ξημερώματα της 16ης Μαρτίου 2019 εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, σε βάρος του οποίου κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει και στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.

rodiaki.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση