16 Απριλίου 2024 | 09:09

Χριστιάνα Καλογήρου - Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής: Απευθείας στους νησιώτες το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα

Δημοσιεύτηκε 15:07 - 31/07/2020 Χριστιάνα Καλογήρου - Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής: Απευθείας στους νησιώτες το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα


Από αύριο 1η Αυγούστου 2020 η καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ.) θα γίνεται απευθείας στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των 34 νησιών της πιλοτικής εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των καυσίμων.
Η σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 112).
Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται οι στρεβλώσεις και oι παθογένειες του συστήματος της πιλοτικής εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στον κρίσιμο αυτό τομέα, τις οποίες κατ’ επανάληψη είχε επισημαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Συγκεκριμένα με επιστολή της στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στις 8 Ιουλίου 2020 η Ομοσπονδία χαρακτήριζε το σχεδιασμό του πιλοτικού προγράμματος «απερίγραπτα πρόχειρο με αποτέλεσμα να μην ωφελεί ουσιαστικά τους νησιώτες και να διαλύει οικονομικά τους πρατηριούχους».
Η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου μέσω των πρατηρίων λήγει σήμερα 31/7/2020 και στο εξής δικαιούχοι θα είναι απευθείας οι καταναλωτές, δηλαδή οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των 34 νησιών.
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση