26 Απριλίου 2024 | 02:59

Φωτογραφίες και βίντεο από τον πανηγυρικό εσπερινό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού στο μικρό εκκλησάκι στο Βαθύ

Δημοσιεύτηκε 08:51 - 06/08/2020 Φωτογραφίες και βίντεο από τον πανηγυρικό εσπερινό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού στο μικρό εκκλησάκι στο Βαθύ

Χθες τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού στο μικρό εκκλησάκι στο Βαθύ. Απλό, γραφικό πρόσφερε την χαρά στους πιστούς να απολαύσουν την ωραία φύση με την συγκίνηση του εσπερινού. Στην μικρή αυλή του κάτω από την σκιά του κυπαρισσιού και της συκαμιάς, πολύς κόσμος παρακολούθησε φέτος τον εσπερινό τον οποίο έντυσαν με την μελωδική φωνή τους οι καλλίφωνοι ψάλτες, Σπύρος Ζαΐρης, Ποσειδώνας Ζαΐρης, Αριστείδης Χαλκίτη και Γιάννης Νάκκας, σύζυγος της Πόπης Σπύρου Κουλιανού.

Ο πατέρας Μακαρούνας μας εξέπληξε ευχάριστα με την αρετή του και την αγάπη του προς τον Θεό και το εκκλησίασμα. Προικισμένος με ωραία φωνή έψαλε με ιεροπρέπεια και έβγαλε ένα ωραίο εσπερινό κήρυγμα. Όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα εκεί απόλαυσαν τον εσπερινό μέσα στα αρώματα της εξοχής, στο μαγικό χρώμα του καλοκαιρινού απογεύματος που αρχίζει να ξεφτίζει και να παίρνει τα χρώματα του φθινοπώρου. Η θέα της Κυρά-Ψηλής, που μας περιμένει την επόμενη Παρασκευή να την επισκεφθούμε, μας θυμίζει πως το Καλοκαίρι αρχίζει σιγά - σιγά να μας αποχαιρετά.

Στις άσπρες πεζούλες χρωματιστά στρωσίδια και γύρω - γύρω καθησμένα πρόσωπα, νέα και παλιά, που σου φέρνουν σκέψεις, αναμνήσεις και την ανάγκη να βρεις πηγές από το παρελθόν, "προκαλώντας "ανθρώπους παλιούς να σου διηγηθούν ιστορίες για τα χρόνια εκείνα που ο Βαθύς ήταν γεμάτος κόσμο που τέτοια μέρα, φορώντας τα καλά του, με γέλια και χαρά έφθαναν στον "Μαύρο Κήπο" με τις μεγάλες μαύρες συκιές όπου έστηνε καλύβα το Μαριώ η Μελαΐνα, για να ανηφορίσουν στο δρομάκι που οδηγούσε στον Χριστό.

Οι φιγούρες του γέρου Μπίλλη και τις γυναίκας του ζωντανεύουν Το σπίτι, τα αμπέλια, τα κουβάνια με τις μέλισσες, το ωραίο μέλι και το καλό κρασί... Ο κόσμος πλημμύριζε τον δρόμο, την αυλή, το εκκλησάκι. Μεγάλη γιορτή, μεγάλη χαρά και όλα οδηγούσαν σιγά - σιγά στην μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού, την Παναγία, στην Κυρά - Ψηλή την προστάτιδα του χωριού. Μία ωραία αύρα φύσηξε και ένας ωραίος εσπερινός σε μια λαμπρή εορτή του καλοκαιριού τελείωσε.

Και του χρόνου σας και καλή Παναγία!!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση