25 Απριλίου 2024 | 03:02

Δημοπράτηση τριών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από την περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε 08:41 - 24/09/2020 Δημοπράτηση τριών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από την περιφέρεια


Η κλιματική αλλαγή που μας απειλεί όλους, απαιτεί έξυπνα εργαλεία, προσαρμογή και νέα αντίληψη αντιμετώπισης.
Τριετείς συμβάσεις 2,5 εκ. € για Τήνο, Ανδρο και Νάξο, που είναι τα πρώτα νησιά στα οποία εφαρμόζουμε την νέα αυτή αντίληψη και θα ακολουθήσουν ΟΛΑ τα νησιά της Περιφέρειας μας. Είναι σημαντικό να είμαστε σε ετοιμότητα όχι μόνο από πλευράς πολιτικής προστασίας αλλά και πρόληψης.
Πρόληψη σημαίνει και αντιπλημμυρική προστασία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ασύμμετρες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με υφιστάμενα εργαλεία και διαδικασίες. Στον στόχο να έχουμε διαρκώς ενεργές συμβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών μας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεκινήσαμε το εργαλείο της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τον καθαρισμό ρεμάτων.
Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε νέα βάση και με νέα φιλοσοφία.
Δεν ακολουθούμε τα γεγονότα. Προηγούμαστε.
Με το νέο αυτό πλαίσιο, η δημόσια διοίκηση προσπερνά τις αγκυλώσεις που δεν της επιτρέπουν να βρίσκεται έγκαιρα στα σημεία και να προλαμβάνει καταστάσεις.
Ξεκινάμε να εφαρμόζουμε στην πράξη τη νέα φιλοσοφία στην αντιπλημμυρική προστασία, από τα νησιά της Νάξου, της Άνδρου και της Τήνου και θα προχωρήσουμε με το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Προχωράμε με έξυπνες λύσεις απέναντι στις σύνθετες και απειλητικές προκλήσεις των καιρών.
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση