20 Απριλίου 2024 | 05:30

Μίκα Ιατρίδη - Δουλεύουμε εντατικά για την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας, για τα νησιά μας και όλη την Ελλάδα - Συνάντηση με Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Δημοσιεύτηκε 15:16 - 16/10/2020 Μίκα Ιατρίδη - Δουλεύουμε εντατικά για την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας, για τα νησιά μας και όλη την Ελλάδα - Συνάντηση με Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Από τη νέα σύνοδο, η Μίκα Ιατρίδη, εκτός από την Επιτροπή Οικονομικών, στην οποία έχει εκλεγεί γραμματέας, θα συμμετέχει και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας στα Δωδεκάνησα συζήτησε η Μίκα Ιατρίδη, με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη. Η συζήτηση έγινε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις  για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σταθερά ενισχύει το σύστημα υγείας για την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, και συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα.

 

Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνονται η στελέχωση του ΕΣΥ, με την προκήρυξη που βρίσκεται σε ισχύ, με την στελέχωση 81 μονίμων γιατρών εκ των οποίων οι 49 αφορούν τη στελέχωση της Νησιωτικής Ελλάδας, η επέκταση της λειτουργίας 161 Κέντρων Υγείας και 42 Περιφερειακών Ιατρείων για τη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού, η δημιουργία νέων Μοναδων Εντατικής Θεραπείας ώστε ο αριθμός τους να φτάσει τις 1200 κλίνες και την επιπλέον στελέχωση τους με 200 μόνιμους ιατρούς.

 

Η Κυβέρνηση προχωρά συστηματικά, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, ώστε πριν το τέλος του 2020 τα νοσοκομεία μας να έχουν ενισχυθεί με πάνω από 1300 μόνιμους γιατρούς και, με σειρά και άλλων παρεμβάσεων, να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό ΕΣΥ, τόσο για όσους χρειάζονται περίθαλψη, για οποιοδήποτε λόγο, όσο και για τους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους.

 

 

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση