19 Απριλίου 2024 | 07:05

Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Βασ. Υψηλάντη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου.

Δημοσιεύτηκε 11:51 - 17/10/2020 Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Βασ. Υψηλάντη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων στο άγγελμα της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Με μεγάλη λύπη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την εκδημία του μακαριστού Ρόδιου Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου. Το μεγάλο του πνευματικό, εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο στις τόσο σημαντικές, για το Πάνσεπτο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, περιοχές της Ιταλίας, Μάλτας και Αγίου Μαρίνου, αλλά και οι προσπάθειές του για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών, τον κατέστησαν αναντικατάστατο και πολύτιμο Ιεράρχη για την Ορθοδοξία. Πρωτεργάτης της Συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας και Ορθοδόξου Μητροπόλεως Ιταλίας, με την οποία έλαβε προνόμια ανάλογα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Για τους Έλληνες και ειδικότερα τους Δωδεκανήσιους φοιτητές της Ιταλίας, υπήρξε, από ιερέας στη Νεάπολη Ιταλίας, φίλος και υποστηριχτής. Προσωπικά με τιμούσε με την πατρική του αγάπη την οποία, κάθε χρόνο, μου εξεδήλωνε επισκεπτόμενος τη γενέτειρά του Κρεμαστή Ρόδου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».



 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση