20 Ιανουαρίου 2021 | 15:11

COVID-19: Ένας 96χρονος το πρώτο θύμα στη Ρόδο – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτμο

Δημοσιεύτηκε 14:46 - 12/11/2020 COVID-19: Ένας 96χρονος το πρώτο θύμα στη Ρόδο – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτμο

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε χθες το βράδυ ένας 96χρονος από τη Ρόδο. Ο ηλικιωμένος, από χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Την ίδια ώρα 10 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Πέντε (5) κρούσματα καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου (εκ των οποίων τρία στην Πάτμο και δύο στη Λέρο) και ένα (1) στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.
Εξ άλλου καθησυχαστική εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού σε σχέση με την πανδημία στην περιοχή μας τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε σχολαστικά να λαμβάνουμε τα μέτρα προφύλαξης. «Εμείς δεν είμαστε σαν την Βόρεια Ελλάδα αλλά θα πρέπει να προσέχουμε. Κανένα σύστημα υγείας όσο καλό και αν είναι δεν μπορεί να μας προστατεύσει αν πριν δεν προστατεύσουμε εμείς τους εαυτούς μας και τους γύρω μας».
Η κ. Γαλανού αναφερόμενη στον πρώτο θάνατο από covid-19 στο νοσοκομείο της Ρόδου, ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται στη μονάδα κορονοιού δέκα άτομα. Τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά, λειτουργεί μια χειρουργική αίθουσα για τακτικά αλλά και έκτακτα περιστατικά και ζήτησε από τους πολίτες αν αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να μην φοβούνται. «Δεν πρέπει οι πολίτες να παραμελήσουν την υγείας τους. Αν αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό θέμα πρέπει χωρίς φόβο να απευθύνονται στο νοσοκομείο».
Σε αναστολή λειτουργίας παραμένουν λόγω κρουσμάτων, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο στη Σκάλα της Πάτμου.
Η δημοτική αρχή κατέθεσε αίτημα να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Σημειώνεται ότι η Ένωση Ιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου είχε ζητήσει επανειλημμένως από το Σεπτέμβριο τη μόνιμη εγκατάσταση κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε Πάτμο και Λέρο.
erarodou.blogspot.com
Προσαρμοσμένη αναζήτηση