19 Απριλίου 2024 | 22:24

Ευθύνες στα ΕΛΤΑ επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΥ για τις καθυστερήσεις φάρμακων σε Κώ, Λέρο και Κάλυμνο

Δημοσιεύτηκε 18:29 - 13/01/2021 Ευθύνες στα ΕΛΤΑ επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΥ για τις καθυστερήσεις φάρμακων σε Κώ, Λέρο και Κάλυμνο

Στην ταχυμεταφορική εταιρεία ΕΛΤΑ- ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ απέδωσε τη κύρια ευθύνη για τη μεγάλη καθυστέρηση αποστολής των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ στα υποκαταστήματα Κω, Λέρου, Καλύμνου, που προορίζονται για ευπαθείς ομάδες συμπατριωτών μας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, Κώστας Κερασίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ οι συνταγογραφήσεις στάλθηκαν εδώ και ένα μήνα ηλεκτρονικά, τα φάρμακα που αφορούν σε χρόνιες παθήσεις δεν έχουν παραληφθεί με αποτέλεσμα να μη γίνονται εμπρόθεσμα οι επιβαλλόμενες θεραπείες και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

«’Ο πρώτος Οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας προσπαθεί με μπαλώματα να καλύψει τις υποχρεώσεις του», υπογράμμισε ο κ Κερασίδης αναφερόμενος στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο με τις άδειες ειδικού σκοπού και κυρίως λόγω του προβλήματος της κεντρικής φαρμακαποθήκης στο Ρέντη, που προμηθεύει το 70% των φαρμάκων της ελληνικής επικράτειας.

Διαβεβαίωσε, πως είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτή η καθυστέρηση αποστολής ευπαθών φαρμάκων, ενώ δεσμεύτηκε να παρέμβει στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία ταχυμεταφορών καθώς πέραν της συμβατικής της υποχρέωσης πρέπει ,όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ,να φερθεί και ανθρώπινα.

www.ert.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση