20 Απριλίου 2024 | 03:34

Οι συμπατριώτες μας απαιτούν από το δημοτικό συμβούλιο να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθούμε

Δημοσιεύτηκε 14:34 - 24/02/2021 Οι συμπατριώτες μας απαιτούν από το δημοτικό συμβούλιο να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθούμε


Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου για θέματα επείγοντα


Κύριε Δήμαρχε,


Πολλά είναι τα θέματα τα οποία τρέχουν και οφείλουμε ως δημοτικό συμβούλιο να τα αντιμετωπίζουμε με τα κατάλληλα αντανακλαστικά και όχι εκ των υστέρων. Οι συμπατριώτες μας απαιτούν από το δημοτικό συμβούλιο, ενωτικά και από κοινού όλες οι παρατάξεις, μέσα από διάλογο, να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθούμε. Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το τελευταίο, δύσκολο για το νησί μας, διάστημα και ειλικρινά απορούμε γιατί. Ζητάμε λοιπόν την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, τακτική ή έκτακτη, προκειμένου όλοι μαζί να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:


1) Κατάρτιση σχεδίου δράσης για την πανδημία, τα μέτρα που μπορούμε ως δήμος να πάρουμε προκειμένου όχι μόνο να βγούμε από το καθεστώς αυξημένου κινδύνου, αλλά πολύ περισσότερο και να μην ξαναμπούμε.


2) Πρόσκληση εκ νέου των παραγωγών του νησιού μας. Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο κλήθηκαν για να καταθέσουν τις απόψεις τους αλλά και για να ακούσουν και τις δικές μας θέσεις, αναβλήθηκε και έκτοτε δεν προχώρησε επί της ουσίας τίποτα εδώ και σχεδόν 2 μήνες.


3) Συζήτηση επί του θέματος των δασικών χαρτών που απασχολεί και το νησί μας. Λήψη απόφασης για τις κινήσεις του Δήμου.


4) Συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις ιαματικές πηγές. Τεκμηρίωση που να αφορά ειδικά τις ιαματικές πηγές Καλύμνου και ενημέρωση για την πορεία αξιοποίησης τους.


5) Συζήτηση για την περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου μας. Συζήτηση επί των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού που δύναται να κάνει ο Δήμος για λόγους covid-19.


Στις προτάσεις αυτές που σας κάνουμε δεν υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση, ούτε πιστεύουμε ότι έχετε κανένα λόγο να αρνηθείτε την συζήτηση αυτή.


Σας προτείνουμε λοιπόν την ύστατη αυτή στιγμή να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα για διάλογο και συζήτηση επί της ουσίας, η κατάσταση το επιβάλλει..


Για την παράταξη


Μαύρος Γεώργιος

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση