18 Απριλίου 2024 | 20:59

Ιωάννης Παππάς: «Από καρδιάς στους αγαπημένους μου συμπατριώτες Καλύμνιους»

Δημοσιεύτηκε 15:44 - 24/02/2021 Ιωάννης Παππάς: «Από καρδιάς στους αγαπημένους μου συμπατριώτες Καλύμνιους»

Με αγωνία, παρακολουθώ εδώ και καιρό στο νησί της Καλύμνου την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Δεν είναι σκοπός μου να δώσω συμβουλές, ή να κάνω παρατηρήσεις σε έναν νοήμονα λαό, με ιδιαίτερη έφεση στην ιατρική επιστήμη. Ίσως η  διευρυμένη κοινωνικότητα, η υπεραισιοδοξία και το τοπικό ταμπεραμέντο, οδήγησαν πολλούς Καλύμνιους στο να πληγούν από τη λαίλαπα, που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, ταλαιπωρεί την παγκοσμιότητα.

Η Κάλυμνος είναι ένα υπέροχο νησί, με άπειρες δυνατότητες, παρόλα αυτά, λόγω πιθανής απροσεξίας και ατυχών στιγμών, βρίσκεται εδώ και καιρό εγκλωβισμένη, μακριά από δραστηριότητες –κάτι που - γνωρίζοντας τους υπερδραστήριους Καλύμνιους, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα τους.

Με όλη μου την αγάπη που έχω στο πανέμορφο αυτό νησί και τους κατοίκους, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα από καρδιάς. Ο κορονοϊός υπάρχει και πλήττει την ανθρώπινη ζωή και την παγκόσμια οικονομία. Αυτό λένε οι εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες που τον τελευταίο χρόνο απασχολούνται με αυτό. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, με τους τόσους θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Ας προσπαθήσουμε να υπακούσουμε στις συμβουλές των τοπικών αρχών, που βασίζονται στις αποφάσεις του κάθε κράτους, πάντα μετά από πορίσματα των αρμόδιων επιστημόνων, που εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να εξάγουν το καλύτερο συμπέρασμα για τη διάσωση της ανθρωπότητας. Ας αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους και ας μην παρασυρόμαστε από λόγια φοβικών.

Ο καιρός μας λέει ότι πλησιάζει η σαιζόν. Και αν η χώρα μας εξακολουθήσει να βαδίζει σε αυτή την αύξηση κρουσμάτων, δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί φέτος. Ας προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε ψυχολογικά  και να απελευθερώσουμε τα νησιά μας  υγειονομικά και οικονομικά. Ας υπακούσουμε στις αποφάσεις των φορέων του τόπου μας, που είναι βασισμένες στις έρευνες και τα πορίσματα των επιστημόνων.  Ένα μικρό χρονικό διάστημα αυξημένης προσοχής, θα επιβραβεύσει την ανθρωπότητα, αποκαθιστώντας την υγεία και την καθημερινότητά μας. Εύχομαι από καρδιάς, το νησί, να επιστρέψει στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση